Derbi vodilnih pripadel Šmartnem, novi zmagi vpisala tudi Dol in Brežice

Pred rokometaši v 1.B ligi je bil zadnji krog rednega dela. Zagotovo je največ zanimanja požel dvoboj vodilnih in do sedaj še neporaženih ekip RD Herz Šmartno in RK SVIŠ Ivančna Gorica. Novi zmagi sta vpisala tudi RK Dol TKI Hrastnik, ki so bili v gosteh boljši od igralcev ŠD Mokerc Kig ter rokometaši RK Brežice, ki so bili na domačem terenu boljši od ŠRD Škofljica Pekarna Pečjak.


RD HERZ ŠMARTNO : RK SVIŠ IVANČNA GORICA  29:24 (12:12)
Justin 7, Škrabanja 5; Vidmar 6, Kutnar 5

V tekmo so bolje vstopili domačini, ki so hitro povedli z 2:0. Do 11. minute so domači držali dva gola prednosti, nato pa so gostje iz Ivančne Gorice rezultat spreobrnili (4:5). A tekma se je šele dobro razživela. Z delnim rezultatom 4:0 so gostitelji ponovno prevzeli vodstvo in povedli z 8:5. A gostje niso popuščali in še enkrat več rezultat izenačili (9:9). Do konca prvega polčasa se ni veliko spremenilo, saj sta ekipi na odmor odšli ob poravnanem rezultatu (12:12). Tudi v drugi polčas so bolje vstopili gostitelji in si hitro priigrali tri zadetke prednosti (15:12). A v skladu s tekmo so se igralci SVIŠa še enkrat približali (15:14). Rokometaši Šmartna pa so z novim naletom povedli z 19:15 in tako je moral z minuto odmora reagirati gostujoči trener. A naleta domačinov mu ni uspelo ustaviti. Te so svojo prednost povečali še za en gol in tako vodili z 20:15. Igralci Šmartna so tekmo varno pripeljali do konca in slavili z rezultatom 29:24. Šmartno je tako redni del sezone brez poraza sklenil na prvem mestu, medtem ko je bil za SVIŠ to prvi poraz v letošnji sezoni.

ŠD MOKERC KIG : RK DOL TKI HRASTNIK 28:29 (14:16)
Tabakovič 11, Redek 4; Blagotinšek in Klepej po 6

V prvi polovici prvega polčasa smo spremljali igro gol za gol. V drugem delu pa se je igra le nekoliko razživela. Kot prvi so si Dolani priigrali dva zadetka prednosti (6:8). A razigrali so se tudi domačini, ki so hitro rezultat obrnili sebi v prid in povedli z (11:9). V 20. minuti so gostitelji vodili že s tremi goli prednosti (13:10). V zadnjih desetih minutah pa nerazumljiv padec igre Ižancev, ki so dosegli le en gol. To so izkoristili Dolani in polčas pripeljali sebi v prdi (14:16). Začetek drugega polčasa je bil podoben prvemu. Zelo izenačenih prvih deset minut. V 40. minuti pa so domačini rezultat izenačili. Dolani so si hitro priigrali nazaj dva zadetka prednosti, a so Ižanci še enkrat več poskrbeli za izenačeno tekmo. In tako tekmo smo spremljali tudi v zadnjih desetih minutah. Dolani so povedli za dva gol, vendar so domačini izid poravnali. V zaključku pa so Dolani vendarle ostali zbrani in z odličnim zadnjim napadom ter obrambo slavili z rezultatom 28:29. Za rokometaše Mokrca je redni del sezone tako končan, igralce Dola pa čaka še obračun z Grosupljem.

RK BREŽICE : ŠRD ŠKOFLJICA PEKARNA PEČJAK  29:28 (13:13)
Koprivc 10, Marušič in Meris po 5; Kljun 9, Regner 6

Še en izjemno izenačen obračun je bil na sporedu v Brežicah kjer je gostovala Škofljica. Že od uvodnih minut smo bili kljub nekaj menjavam v vodstvu priča igri gol za gol. In tako je bilo vse do 15. minute, ko so Brežičani povedli z dvema zadetkoma prednosti (9:7). Po minuti odmora so gostje ujeli priključek in rezultat izenačili na 10:10. Domačini so si zopet priigrali dva zadetka prednosti, a so gostje v zaključku prvega dela s tremi zaporednimi goli povedli (12:13). Na odmor pa sta ekipe vseeno odšli poravnani ob rezultatu 13:13. Izenačen dvoboj z menjavanjem v vodstvu se je nadaljeval tudi v drugem polčasu. V 44. minuti pa so gostje prvič na tekmi povedli s štirimi zadetki prednosti (17:21). Do 56. minute so igralci Škofljice držali prednost, nato pa so domačini zaostanek znižali le še na gol zaostanka (26:27). V zaključku pa so bili zbrani gostitelji, ki so slavili z rezultatom 29:28. Do konca rednega dela Brežice čakata še dve zaostali tekmi, medtem ko rokometaše Škofljice še ena.

FOTO: RK SVIŠ Ivančna Gorica

Komentarji