Krim do novih dveh točk v Evropi

V 10. krogu Lige prvakinj sta se v Ljubljani udarili ekipi Krima in Bietigheima. Ljubljančanke so odlično predstavo v prvem delu tekme uspele zanesljivo kronati tudi ob koncu srečanja.


RK Krim Mercator Ljubljana : SG BBM Bietigheim 35:28 (19:14)
Dmitrieva 12, Radičević 9; Kudlacz-Gloc in Behrend 5

Nemke so nekoliko bolje pričele dvoboj in povedle z 1:3. Sledila je 12 minut dolga prevlada Krimovk, v kateri so napravile delni izid 10:1 (11:4). Vratarka Barbara Arenhart je v tem času zbrala kar 9 obramb.

Zdesetkane Nemke brez kapetanke Danick Snelder in Antje Doll so se nato le uspele malce zbrati v fazi napada. Moštvi sta na odmor odšli z rezultatom 19:14 v prid Slovenk.

Drugi polčas so znova dobro odprle rokometašice Krima. Izjemno razpoloženi Jovanka Radičević in Daria Dmitrieva sta na koncu skupaj dosegli kar 21 zadetkov. Rusinja pa je z 12 goli napravila celo svoj rekorden izkupiček, kar se tiče evropskih preizkušenj.

10 minut pred koncem so Krimovke vodile z varnimi 8 goli prednosti (30:22). Srbski sodnici sta sicer domačinke kar šestkrat izključili za dve minuti, toda tudi to ni bilo dovolj, da bi gostujoče rokometašice spisale kakšen preobrat.

Igralke Krima so tako zanesljivo slavile s 35:28 in tako vknjižile še četrto zmago v aktualni evropski sezoni. To jim je močno izboljšalo možnosti za uvrstitev na mesta, ki vodijo v naslednjo fazo tekmovanja.

Foto: RK Krim Mercator/Facebook

Komentarji