Krim Mercator: “Verjamemo, da bomo vsaj enakovredni, če ne celo favoriti na marskateri tekmi”

V drugi polovici septembra bodo s tekmovalno sezono pričele tudi Krimovke. Takrat bo na vrsti tudi prvi nastop v letošnji sezoni Lige prvakov, kjer se bodo Krimovke na prvi tekmi pomerile s švedskim Savenhofom.


Krimovke čaka v Ligi prvakov vsaj 14 tekem rednega dela in temu primerno se je med obema sezonama okrepila tudi ekipa. Ogrodju ekipe s pretekle sezone so se v tej priključile Andrea Lekić, Dragana Cvijić, Paula Posavec, Alja Varagić, Allison Pineau, Sanja Radosavljević, Katarina Krpež Šlezak, Tjaša Stanko, Barbara Elisabeth Arenhart, Zala Miklič in Neja Polak.

Kapetanski trak ostaja v rokah Nine Žabjak, ki še okreva po poškodbi: “Rehabilitacija poteka dobro, z nestrpnostjo že čakam, da bom lahko začela igrati. Kemija v ekipi je odlična, mešanica mladosti in izkušenj zaenkrat učinkuje. Pravo energijo bo potrebno pokazati na igrišču.”

Športna direktoric Deja Ivanović je izredno zadovoljna s sestavo ekipe za prihajajočo sezono: “Dejstvo je, da smo skrbno sestavljali ekipni mozaik. Po obdobju rehabilitacije in stabilizacije smo prišli do točke, ko smo začeli pogledovati v ambiciozno prihodnost kluba. Verjamem, da bomo vsaj enakovredni, če ne celo favoriti na marskateri tekmi.” Rokometašice Krima so trenutno v procesu priprav, z delom priprav v Kranjski Gori so že opravile, čaka pa jih še pripravljalni turnir v Koprivnici in na Madžarskem.

” Rad bi se zahvalil vodstvu, ki je sestavilo zelo konkurenčno ekipo. Začenjamo z optimizmom in željo po visokem rezultatu,” je svoje moštvo komentiral trener Bregar in dodal: “Ključna bo obramba, zato smo tudi izbrali igralke, ki so v tem element vrhunske. Pomemben bo tudi učinkovit protinapad in lahki zadetki. To je ključ do zmage.”

Tudi v novi sezoni glavna sponzorja Krima ostajata Mercator in Nutrispoint, ki jima v klubu iskreno zahvaljujejo za sodelovanje.

Komentarji