Prapotnik: “Še ena generacija slovenskega rokometa je dokazala, da je v stiku z evropskim vrhom”

Trener slovenske reprezentance do 19 let in njen najboljši posameznik, Mitja Janc, sta strnila vtise po osvojenem četrtem mestu na EP na Hrvaškem.


“Mislim, da smo se na prvenstvo zelo dobro pripravili. Fantje so bili od prvega dne na visoki ravni, skupaj smo preživi kar mesec in pol. Z vsakim treningom smo si zaslužili končno uvrstitev. Na koncu nam je na žalost zmanjkalo nekaj energije, da bi posegli po odličju. Vseeno menim, da smo lahko ponosni na četrto mesto. Še ena generacija slovenskega rokometa je dokazala, da je v stiku z evropskim vrhom. Nestrpno pričakujem, kaj bodo fantje pokazali na mladinskem evropskem prvenstvu,” je povedal selektor Saša Prapotnik.
“Skozi celotno evropsko prvenstvo smo igrali dobro. Na turnir smo prišli pripravljeni, izognili smo se tudi hujšim poškodbam. Lahko smo veseli, da smo dosegli ta rezultat in ponosen sem na vse fante. Tekma za tretje mesto se na žalost ni izšla po naših načrtih. Želeli smo si medaljo, a videlo se je, da so bile naše baterije prazne. Sreča se ni obrnila na našo stran, za najvišja mesta pa se bomo znova borili na naslednjem prvenstvu. Nagrada za najkoristnejšega igralca in naziv najboljšega strelca prvenstva mi pomenita ogromno. Gre za pokazatelj, da kakovostno treniram in sem na dobri poti. Brez takšne ekipe mi to ne bi uspelo. Zahvaliti se želim vsem soigralcem in trenerjem, ki so me vzpodbujali in podpirali na poti do tega priznanja,” pa je bilo razmišljanje Mitje Janca.
Komentarji