Velenjčani do 3. mesta na močnem mednarodnem turnirju

Na močnem mednarodnem turnirju v Magdeburgu pa so sodelovali tudi rokometaši RK Gorenje Velenje. V družbi Vardarja, Magdeburga in Holstebroja so osvojili končno 3. mesto.Pomembne tekme za Velenjčane, da bodo pred začetkom sezone tako v domačem prvenstvu kot tudi v Ligi prvakov lahko še dodatno izpilili pomanjkljivosti v sami igri.


Na prvi tekmi je Velenjčane čakal obračun z domačim Magdeburgom. Velenjčani so morali aktualnim prvakom EHF lige Evropa priznati premoč. Tekma se je končala z zmago domačih 33:23 (15:13). Velenjčani so v prvem polčasu še uspeli držati korak s tekmecem nato pa so v drugem polčasu igrlaci Magdeburga pokazali zakaj so prvaki EHF lige Evropa. Na začetku drugega polčasa so naredili razliko, ki je niso več spustili iz rok.

SC MAGDEBURG : RK GORENJE VELENJE  33:23(15:13)

Na tekmi za 3. mesto so se Velenjčani udarili z ekipo TTH Holstebro. Danska ekipa bo v petek prvi nasprotnik rokometašev RK Trimo Trebnje v letošnji evropski sezoni.  Rokometaši Holstebroja so v polfinalu izgubili z Vardarjem (..). Ekipa sta že od začetka prikazali izenačeno tekmo z veliko požrtvovalnosti tako v napadu kakor tudi v napadu. Tekma z veliko menjavanja v vodstvu, a nobena ekipa ni povedla za več kot tri zadetke. V zaključku tekme pa so imeli več sreče Velenjčani, ki so obranili zadnji napad Dancev ter z golom v izdihljajih tekme zapečatili usodo igralcev Holstebroja. Rokometaši Velenja so slavili z rezultatom 33:31.

TTH Holstebro – RK Gorenje Velenje 31:33 (16:16) 

TTH Holstebro: Nicolaisen, Cavar, Kier, Damgaard, Jensen (2), Hauskov (8), Bramming (2), Munk (2), Gade (3), Markussen (2), Tilsted (9), Porup (3)

Trener: Søren Reinholdt Hansen

RK Gorenje Velenje: Panjtar, Tajnik (2), Pajt (3), Velič (1), Starc, Miklavčič, Drobež (2), Sokolič (11), Verdinek (3), Šiško (2), Grmšek (2), Taletović, Kavčič (7), Ravnikar 

Trener: Zoran Jovičić

FOTO: RK Gorenje Velenje

Komentarji