Krim prepričljivo do finala Pokala Slovenije

V dvorani Hardek se je ob 19. uri začela druga tekma polfinala Pokala Slovenije za ženske. Gostiteljice turnirja so v četrtkovem žrebu dobile favorizirane Krimovke.


Krimovke so že v začetku polčasa postavile rezultat za pet zadetkov prednosti, a so se jim gostiteljice v 14. minuti približale le na gol zaostanka. Domačinkam žal ni uspelo obdržati majhne razlike in so si tako Krimovke v 19. minuti ponovno priigrale za pet zadetkov prednosti. Skozi celoten prvi polčas so Ptujčanke pokazale dobro igro, a je bilo to žal premalo, saj so Krimovke na odmor odšle z desetimi zadetki prednosti (18:8). 

Ljubljančanke so suvereno vstopile v drugi polčas in si priigrale še večjo razliko. Žal je bila razlika že prevelika, da bi se Ptujčanke lahko vrnile v igro za jutrišnji finale. Tekma se je končala z rezultatom 34:19. Gostiteljice turnirja se bodo jutri za 3. mesto pomerile z ekipo RK Zelene Doline Žalec, za 1. mesto pa se bodo pomerile Celjanke in Ljubljančanke.

 

Pri domačih je bila najbolj natančna Minea Kolenko z 11 zadetki, medtem ko je bila pri Krimovkah najbolj natančna Tjaša Stanko z 8 zadetki. 

Komentarji