Celjani z novim parom točk iz Ljubljane

Danes sta se v 21. krogu Lige NLB v Ljubljani pomerila MRK Ljubljana in RK Celje Pivovarna Laško. Ljubljančani so pustili dober vtis toda Celjani so se veselili zmage z rezultatom 41-29.


Tekmo so na krilih točke iz Ribnice odlično začeli Ljubljančani in v 7. minuti povedli z rezultatom 6-4. Po 10. minutah so bili še vedno boljši nasprotnik, saj so vodili že s tremi zadetki prednosti. Nato so se Celjani zbrali in ujeli ritem, ter v 16. minuti prevzeli vodstvo po zadetku Vida Poteka. Ljubljančani so bili v mini šoku, Celjani pa so leteli po igrišču. Prvi polčas so dobili s prednostjo šestih zadetkov in si tako priigrali velik kapital pred drugim polčasom.

V drugem delu so bili Ljubljančani večji del tekme enakovreden tekmec, vendar Celjani so si v prvem polčasu priigrali dovolj velik kapital za drugi polčas. Ljubljančani so se uspeli približati na 5 zadetkov zaostanka, kaj več pa jim ni uspelo. Celjani so tekmo mirno pripeljali do konca in slavili z rezultatom 41-29.

Pri domačih je 7 zadetkov dosegel Lovro Brulec, pri gostih pa je bil najbolj razpoložen Tim Cokan, ki je dosegel kar 11 zadetkov.

FOTO: Tjaša Jankovič

Komentarji