Krim se krepi: prihaja francoska reprezentantka Océane Sercien-Ugolin

22-letna Océane Sercien-Ugolin se za prihodnji dve sezoni iz francoskega glavnega mesta seli v Krim Mercator. Udeleženka minulega svetovnega prvenstva bo v Ljubljani okrepila desno zunanjo pozicijo.


Aktualna sezona se je že globoko prevesila v drugo polovico. Krimovke tekmujejo med dvanajst najboljšimi evropskimi ekipami, na domačih tleh pa nimajo prave konkurence. Čas je, da se zazremo v prihodnost, del katere bo tudi francoska reprezentantka, ki je celotno kariero prebila v Issy Parisu, trenutno Paris 92.

Océane Sercien-Ugolin, nova okrepitev Krima Mercatorja:
“Presrečna sem, da se bom v naslednji sezoni pridružila Krimu Mercatorju. To bo zame nov izziv. Komaj čakam, da spoznam klub in življenje v Ljubljani.”

Océane je v aktualni sezoni francoskega prvenstva na 15 tekmah dosegla 36 zadetkov. Njena ekipa je trenutno uvrščena na visoko četrto mesto in zaostaja le za Brestom, Metzom in Nantesom.

Rokometno znanje mlade in zelo perspektivne igralke, ki velja za svetlo prihodnost francoskega rokometa je, pred svetovnim prvenstvom na Japonskem, slikovito opisal selektor francoske izbrane vrste Olivier Krumbholz. “Ima veliko fizično ter mentalno moč in vse, kar iščemo v rokometu. Moderen rokomet bazira na fizični moči, intenziteta igre je zelo močna in Océane je sposobna prenesti vse udarce,” je dejal ob njenem prvem vpoklicu v izbrano vrsto, ki je že uvrščena na olimpijske igre v Tokiu.

ROKOMETNA IZKAZNICA OCÉANE SERCIEN-UGOLIN
Océane Anain Anaelle Sercien-Ugolin
Datum rojstva: 15.12.97, Cherbourg-Octeville, Fracnija

Pozicija: desna zunanja
Višina: 176 cm

Nekdanji klub: Issy Paris Hand, Paris 92 (Francija)

 

Komentarji