Krim sestavlja ekipo za vrh Evrope, a okrepitev še ni konec

Krimovke so po porazu v Moskvi z grenakim priokusom odpotovale v domovino. Le en gol je varovanke Uroša Bregarja ločil do uvrstitve v četrtfinale Lige prvakinj. 


Kljub izpadu v osmini finala lahko sezono Krimovk označimo za uspešno. Ljubljančanke so se večkrat prikazala kot težke nasprotnice in vzele skalp tudi največjim evropskim ekipam. V naslednji sezoni pa bodo cilji Krima veliko višji. Ljubljanski klub je predstavil že nekaj odmevnih okrepitev za naslednjo sezono, po Lekićevi, Cvijićevi in Stankovi se šušlja, da bi se ljubljanski zasedbi utegnila pridružiti tudi Francozinja Allison Pineau. Potrjen je tudi prihod brazilske vratarke Barbare Arenhart, ki bo tvorila odlični vratarski tandemz Jovano Risović.

Kljub omenjenim okrepitvam so v Krimu pogodbo podaljšali Harma van Kreij in Oceane Sercien Ugolin. V klubu ostaja tudi srednja zunanja igralka Matea Pletikosić, Brazilka Samara Da Silva Vieira pa je na izhodnih vratih kluba.

Cilji v naslednji sezoni bodo visoki

V naslednji sezoni si z odmevnimi okrepitvami lahko nadejamo odlične predstave Krima. Po besedah direktorice kluba Deje Ivanović bo cilj v naslednji sezoni preboj na final4 Lige prvakinj. Tako kot za vse ostale klube, je bila tudi za Krim ta sezona drugačna in specifična. Zaradi koronavirusa so se Krimovke dvakrat znašle v karanteni, prav tako so ostale brez prijateljskih tekem, ki bi služile kot odlična priložnost za uigravanje ekipe. Kljub težavam pa je Krim večkrat dokazal, da se lahko meri z najboljšimi. Mlade Krimovke so skalp odvzele Rostov-Donu, CSKA-ju in Bietigheimu, odmevala sta tudi remija proti Rostovu in Bukarešti.

»Krim vedno najbolje igra marca, ker vedno na novo sestavljamo ekipo, ta pa potrebuje pol leta, da se uigra. Tudi letos smo spomladi pokazali moč. Se je pa poznalo, da razen Risovićeve nobena od nosilk igre prej ni bila v tej vlogi v ligi prvakinj. Če bi imeli izkušeno igralko več, bi verjetno nastopili v četrtfinalu, saj smo bili zares blizu,« je po porazu v Moskvi in izpadu iz Lige prvakinj povedal 42-letni Uroš Bregar.

V četrtfinalu se bodo sicer za F4 borili Kristiansand in Rostov-Don, CSM Bukarešta (Lazović, Omoregie) in CSKA, Budućnost in Györ ter francoska kluba Brest (Ana Gros) in Metz (Stanko).

Komentarji