Gajić odgovarja kritikom: “Če bo Tiselj mirneje spal – JAZ SEM KRIV

Slovenski reprezentant Dragan Gajić je od njegovega povratka v izbrano vrsto Slovenije upravičil svojo kvaliteto in vpoklic. Dobre predstave “Gajota” pa očitno ne navdušijo vsakega rokometnega navdušenca. Eden izmed njih je zagotovo Tone Tiselj, ki ob vsaki priložnosti izpostavi, da Gajić ne sodi v reprezentanco.


Po neuspelih kvalifikacijah na OI se je znova oglasil “doktor rokometa” Tone Tiselj, ki ob omenjenih situacijah ne ostane dolžan nikomur. Podobno je bilo ob situaciji z Gajićem, ki mu je od povratka v reprezentanco očital, da ne sodi v reprezentanco, njegov vpoklic pa bi naj bil splet velikega prijateljstva s pomočnikom selektorja Vranješa Urošem Zormanom.

Dragan Gajić se je tokrat odzval na kritike in za Ekipo SN dejal: “Super bi bilo, če bi me Zorman, moj prijatelj, poklical nazaj v reprezentanco. Bil bi vesel, če bi bilo tako. Mislim pa, da je bil on zadnji, ki se ga je kaj vprašalo. Mene je poklical Ljubo po prvenstvu na Švedskem. Rekel mi je, da si me želi nazaj v reprezentanci, in me vprašal, ali sem se pripravljen vrniti. To je bilo to.”

“Opravil sem veliko sestankov z ekipo, poskušal motivirati fante, dati pozitivno energijo, nas prepričati, da je to naša zadnja priložnost, ker so vsake olimpijske kvalifikacije, vsako veliko tekmovanje mogoče zadnja priložnost. Da se moramo tako obnašati. Jaz se opravičujem, če sem s svojim pozitivnim odnosom in podrejanjem uničil rezultat. Če tako misli gospod Tone Tiselj,” je dejal Gajić.

“Je pa daleč od resnice, kar je povedal. Začenši s tem, da sem zraven zaradi prijateljstva z Zormanom. Bog pomagaj. Bil bi vesel, če bi bilo tako, vendar mislim, da je Uroš zadnji, ki bi me poklical nazaj v reprezentanco. Kar zadeva vzdušje, ne more govoriti, ker ni bil zraven. Kar zadeva vloge, ne more govoriti, ker ni bil zraven. To lahko govori selektor ali ljudje, ki so bili blizu reprezentance. Če se gospod Tiselj bolje počuti v prepričanju, da sem jaz krivec za vse, prevzemam popolno odgovornost. Če bo zaradi tega bolj vesel in mirneje spal. Prevzemam odgovornost: jaz sem kriv, da se nismo uvrstili na olimpijske igre, Dragan Gajić je kriv. Ampak to ni smiselno. V ekipnem športu ni smiselno izpostavljati posameznikov ne v dobrem ne v slabem. Treba je izpostavljati ekipo. Ko so kolajne, uspehi, je zaslužna ekipa, ko so neuspehi, je kriva ekipa. To bi Tiselj moral vedeti, glede na to, da je veliko govoril o ekipi in ekipnem pristopu. Res se mi zdi malo neumno, da se vlečejo negativne smernice v reprezentanco ne glede na to, ali bom jaz še zraven ali ne. Sploh pa od ljudi, ki so, kot je sam povedal, v strokovnem svetu na RZS,” je zaključil slovenski rokometaš.

Komentarji