Krimovke brez možnosti na Danskem

Rokometašice Krima Mercatorja so v 12. kolu Delo EHF Lige prvakinj odigrale prvo tekmo proti danskemu Esbjergu. Tekme v Ljubljani zaradi koronavirusa tekmice še niso odigrale, na Danskem pa so se bolje odrezale rokometašice Esbjerga, ki so slavile s 33:23 (16:11). V dresu krimovk sta bili najbolj razpoloženi Oceane Sercien Ugolin s šestimi ter Valentina Klemenčič s petimi zadetki. Elitno tekmovanje Stare celine se za varovanke Uroša Bregarja nadaljuje 6. februarja, ko v goste prihajajo rokometašice ruskega Rostov Dona.


Srečanje v dvorani Blue Water Dokken so bolje otvorile gostiteljice, ki so z odlično obrambo, hitrim prenosom žoge in lahkimi goli krimovke pustile šest golov za sabo. Še večji prepad med tekmicami je preprečila Jovana Risović, ki je bila z devetimi obrambami (36 %) po prvem polčasu prvo ime Krima. Po desetih minutah igre je bila za tigrice natančna Nataša Ljepoja in tako otvorila strelsko učinkovitost slovenskih državnih prvakinj (1:6), a sama zaradi udarca tekmice v obraz in posledično rdečega kartona kmalu zapustila igrišče.

Sledile so minute Ljubljančank, ki so z goloma Harme van Kreij ter Valentine Klemenčič znižale zaostanek, ob delnem izidu 5:2 pa so se že nevarno približale tekmicam. Oceane Sercien Ugolin je bila z dvema zaporednima goloma ob zaključku polčasa najbolje razpoložena rokometašica Bregarjeve ekipe. Slednja bi lahko izničila prednost gostiteljic, a pritisk kapetanke Nine Žabjek in Maje Svetik s krila ni obrodil sadov.

Uvod v drugi polčas se je začel po željah krimovk. Strelsko so bile učinkovite štiri tujke, z delnim izidom 7:5 in golom van Kreijeve za 18:21 so bile najbližje tekmicam. Po odličnem začetku drugega dela tekme in menjavi v vratih, ko je Risovićevo nadomestila Maja Vojnovič, je minuta odmora domačega stratega presekala ljubljansko zasedbo, ki ni bila uspešna vse do gola Klemenčičeve za 19:25, medtem pa je razlika iz treh narasla znova na sedem zadetkov. Nič bolje se niso znašle v nadaljevanju.

Gostiteljice so prihajale do (pre)lahkih zadetkov, vsaka odbita žoga je končala v njihovih rokah, obenem pa so bile učinkovite tudi v obrambi. Kar 19 žog je ustavila Poulsenova, med drugim je z izjemo ene ubranila vse ostale poizkuse krimovk s sedmih metrov. Tekma se je končala z izidom 33:23.

Nedelja, 24. januar, ob 16.00, Blue Water Dokken – brez gledalcev
Esbjerg (DAN) : Krim Mercator 33:23 (16:11)

FOTO: RK Krim Mercator FB

Komentarji