Nejc Planinc odločno o Ljubljani: “Cilj je več kot zgolj obstanek”

MRK Ljubljana je danes tudi uradno predstavila okrepitev pred pričetkom drugega dela sezone. Ekipi iz prestolnice bo k uresničitvi cilja pomagal levičar Nejc Planinc, ki je po 4 letih in pol zapustil Koper. S Planincem smo spregovorili par besed o njegovi odločitvi in pa tudi o ciljih, tako osebnih kot ekipnih.


“V Ljubljano sem prišel predvsem zato, ker imam tu več opcij za osebno rast tudi izven rokometnega sveta,” je dialog pričel Ljubljančan, ki se po 10 letih vrača v svoj matični klub. Povedal je tudi, da je pri njegovi odločitvi veliko vlogo odigral trener Bojan Čotar, ki je predstavljal jeziček na tehtnici, ko je premleval odločitev o vrnitvi. “S trenerjem Čotarjem sva v preteklosti že zelo dobro sodelovala, zato tudi odločitev o povratku domov.” 

Planinca smo tudi malce “zbodli” in ga vprašali, kaj je bilo v Kopru narobe. “Nič ni bilo narobe. Po 4 letih in pol v enem klubu sem rabil spremembo. Menjava okolja se je zaenkrat izkazala za odlično potezo.” Štiriindvajset-letnik je s svojo novo ekipo in novimi soigralci že skoraj mesec dni. Kakšni so občutki ob vrnitvi? “Počutim se kot doma, nenazadnje sem v bistvu res doma. Občutki so enaki, kot pred 10 leti, ko sem bil tukaj. Vse pozitivno, soigralci so super, prvi vtis tudi.”

Kaj pa cilj v letošnji sezoni? Ali lahko Ljubljana realno cilja na obstanek? Planinc je bil tu brez premisleka hiter z odgovorom in predvsem jasno sporočil naslednje: “Cilj je več kot zgolj obstanek!”

FOTO: MRK LJUBLJANA

Komentarji