Rok Zaponšek zapušča Francijo in se seli v…

Občasni slovenski reprezentant Rok Zaponšek zapušča francoski klub HC Cesson Rennes. Slovenec se bo ob koncu letošnje sezone preselil v Švico, kjer se bo pridružil Kirens-Luzernu. S švicarsko ekipo je podpisal triletno pogodbo.


Slovenski vratar se je z odličnimi predstavami v dresu francoskega Cesson-Rennesa postavil na radar marsikaterega vrhunskega kluba. Zdajšnji klub Zaponška je sicer želel z njim podaljšati pogodbo, a se je odločil za nov izziv. Kljub veliko drugim ponudbam iz Francije, Madžarske in Nemčije se je na koncu Rok odločil za izjemno ambiciozno ekipo iz Švice. Odtehtali so pogoji na vseh področjih.

“Do dogovora je prišlo tako, da me je kontaktiral njihov trener in mi predstavil vizijo kluba. Kako bo klub deloval, da se njihov letni budget povečuje iz sezone v sezono … Prav tako so pokazali, da si me res želijo in da bodo okoli mene gradili ekipo ter da jim bom jaz prinesel še dodatno kakovost med vratnicama. Sam sem nato kontaktiral tri Slovence, ki igrajo v klubu in so mi vsi z vsemi presežniki govorili o klubu in o stvareh, ki se dogajajo okoli kluba. Tudi o samem mestu. Da jim je klub pomagal tudi poiskati službo za njihove partnerke. Ko sem dal vse stvari na vago, praktično ni bilo nobenega dvoma, da se želim priključiti Kriensu in odločitev je bila na koncu res lahka,” je v izjavi za športno agencijo Proelium dejal Zaponšek.

Slovenski vratar je v zadnjem času blestel v vratih Cesson-Rennesa, kar priča podatek o drugem mestu po odstotku obranjenih strelov v francoski ligi: “Ponudb je bilo kar nekaj. Imel sem možnost, da ostanem v klubu, v katerem sem zdaj. Bili sta še dve drugi možnosti v Franciji. Potem pa se je na koncu javil Kriens in predstavil svojo vizijo ter delovanje kluba. Po pogovoru z ženo sva se na koncu odločila, da se seliva v Švico. Klub ima neko vizijo. Želi si postati Švicarski prvak, čez dve leti se selimo v novo dvorano za 4500 gledalcev, mesto je lepo, blizu Ljubljane je. Sedaj sva malo dlje oddaljena in se je kar naporno seliti, v Švici bova sedem ur oddaljena od nas. Tudi Nemščina je meni veliko bolj blizu kot Francoščina. Moram priznati tudi, da sem bil na koncu oktobra kar razočaran, ker me selektor Vranješ ni dal vsaj na seznam šestih, sedmih vratarjev, ki bi kandidirali za nastop na svetovnem prvenstvu. Mislim, da sem si s svojimi igrami in formo zaslužil, da bi bil vsaj na širšem seznamu vratarjev. V mesecu novembru in decembru sem bil statistično namreč drugi najboljši golman francoske rokometne lige. Ampak nisem človek ki bi jokal, enostavno sem začel gledati malo širše. V Kriensu so mi dali v pogodbo tudi aneks, da bodo ženi uredili službo, tako da si skupaj lahko ustvariva res dobro življenje. Res me je pritegnilo vse, kar so mi predstavili.”

Kljub podpisu pogodbe motivacije za drugi del v francoskem državnem prvenstvu ne manjka: “Sedaj, ko sem podpisal pogodbo, bo še lažje. Odvalil se mi je kamen od srca za naslednja tri leta. Končno lahko začnem uživati v rokometu. Ko ima igralec v glavi, da se mora vsako tekmo res izkazati in razmišljati o svoji prihodnosti, ni enostavno. Trenutno sem prišel do situacije, ko se lahko sprostim, uživam in treniram na polno ter se posledično predstavim v še boljši luči kot v prvem delu sezone. Motivacija ni bila nikoli vprašljiva. Sedaj pa lahko samo uživam in predstavim sebe v najboljši možni luči,” je v izjavi za Proelium sports agency zaključil Zaponšek.

Luzern je sicer v vrhu prve švicarske rokometne lige. Želja pa je, da ekipa v prihodnjih letih zaigra tudi v rokometni ligi prvakov.

Vir: Porelium sports agency

Komentarji