Krimovke do 6. naslova superpokalnih prvakinj

Včeraj sta se na superpokalni tekmi v Litiji udarili ekipi ŽRK Krka in RK Krim Mercator. Naslova superpokalnih prvakinj so se veselile Krimovke, ki so sezono otvorile po načrtih in osvojile eno od treh željenih lovorik. Tigrice so tako osvojile že 6 superpokalnih lovorik.


Zagotovo je bila Antonija Mamić v prvem polčasu glavno ime na igrišču. Z nekaj izjemnimi paradami je Krkašicam večkrat zaprla pot do zadetka in precej pomagala svojim razigranim soigralkam v napadu. Prednost je hitro naraščala in veliko priložnosti so že kmalu dobile mlade rokometašice.

Med daljšim premorom je športna direktorica Deja Ivanović prevzela nagrado za najkvalitetnejše delo z mladimi, v začetku druge polovice tekme so se rokometašice Krke nekoliko približale, Tigrice so na drugi strani preizkusile več taktičnih zamisli in brez težav nadzorovale potek srečanja, ki se je končal z rezultatom 27:22. Krimovke so takoj po tekmi sedle na avtobus in se odpeljale proti Črni gori, kjer jih v prihodnjih dneh čaka več treningov in prijateljskih tekem s črnogorsko Budućnostjo.

Najboljša strelka tekme je bila z desetimi zadetki Polona Barič, najkoristnejša igralka pa je bila vratarka Krima Antonija Mamić.

Antonija Mamić, najkoristnejša igralka 6. Super pokala:
“Po tekmi smo lahko vse olajšane, veliko smo trenirale in končno se je začela sezona. Sedaj lahko pokažemo, kaj smo pripravile v zadnjem mesecu dni in verjamem, da bomo prikazale še boljše igre, da bomo v obrambi še složnejše. Lovorika je za nas prava poslastica za začetek sezone in odlična napoved za naprej. Na začetku tekme smo bile v obrambi zares odlične, zato je bilo meni med vratnicama toliko lažje.”

6. SUPERPOKAL, LITIJA

sobota, 7. september, ob 19.00
RK KRIM MERCATOR : ŽRK KRKA 27:22 (17:11)

Krim Mercator: Barič 10, Zulić 4, Varagić 3, Vučko 3, Bon Brzin 2, van Kreij 2, Kojić 1, Žabjek 1, Rebičova 1.
Krka: Abina 4, Hotko 4, Vončina 4, Petkovič 3, Kramar 2, Rudman T. 2, Radojčič 2, Rudman A. 1.

Komentarji