Naj igralec 1. kroga 1. NLB lige

Prvi prvoligaški teden je za nami, na našem portalu pa zopet začenjamo z glasovanjem za najboljšega igralca kroga v ligi NLB. Že v prvem tednu smo lahko videli nekaj presenečenj v najelitnejšem slovenskem rokometnem tekmovanju. Tekmovanje sta v sredo otvorila Slovenj Gradec in Ribnica, z majhno razliko pa so zmagali gostje. Trimo je na domačih tleh brez težav ugnal Ormož, Celjani so v gosteh zanesljivo ugnali novinca iz Izole, Krka pa je v Novem mestu ugnala Mariborčane. Za presenečenje kroga sta poskrbela Urbanescape Loka, ki je doma premagala Velenje in Dobova, ki je z odlično igro premagala goste iz Kopra.


Prvi kandidat za najboljšega igralca kroga prihaja iz RK Trimo Trebnje. Na tekmi v športni dvorani v Trebnjem se je proti Ormožu najbolje izkazal Dino Hamidović. Izkušeni bosanski reprezentant je na petkovi tekmi zabil 7 golov in opravičil svojo dobro formo iz prejšnje sezone.

Na tekmi med Krko in Mariborom je med vratnicama Krke blestel novinec v vratih Žiga Urbič. Nekdanji član Trima je na sobotni tekmi zbral 13 obramb, ki so bile ključne za zmago nad gosti iz Maribora.

Celjani so na gostovanju v Izoli vknjižili visoko zmago, za katero je bil veliko zaslužen novinec in slovenski kadetski reprezentant Miljan Vujović. Vujović je že v prvem polčasu zamenjal nerazpoloženega Ferlina in svojo minutažo izkoristil odlično – zbral je 10 obramb.

Za presenečenje na tekmi med Dobovo in Koprom pa je velik delež prispeval organizator igre Marko Sintič. Odlično igro domačinov je 22-letni Krčan okronal z osmimi zadetki in svoji ekipi priboril prvo zmago v novi sezoni lige NLB.

Kljub presenetljivem porazu Velenja proti Urbanescape Loki je v ekipi Velenjčanov blestel levokrilni igralec Matic Verdinek. Slovenski reprezentant, ki je bil v prejšnji sezoni najboljši strelec prvenstva je na sobotni tekmi proti Loki imel stoodstotni izkupiček meta, zadel pa je kar 10-krat.

Komentarji