Loka pripravila prvo presenečenje sezone

Svojo sezono v državnem prvenstvu so začeli tudi pokalni prvaki, rokometaši Gorenja. Prvi preizkus jih je čakal v športni dvorani Poden, kjer so se pomerili s Škofjo Loko. Glavni cilj Škofjeločanov je obstanek, a se bodo temu poizkušali izogniti. Za Velenjčane pa vemo kam sodijo in kakšne so njihove ambicije.


Domačini so tekmo vrhunsko začeli. Hitro so povedli in dali gostom vedeti, da jim ne bo lahko. Povedli so že s tremi zadetki prednosti (5:2), a so gostje iz Šaleške doline uspeli ujeti priključek in se približati le na gol zaostanka (6:5). Nato pa so zopet sledile minute rokometašev Škofje Loke, saj so z delnim izidom 3:0 ušli že na 4 zadetke prednosti (9:5). Do polčasa so Velenjčani le stopili skupaj in se zopet uspeli približati na gol zaostanka (14:13).

V začetku drugega polčasa smo spremljali igro gol za gol. Gostje niso našli pravega recepta, da bi prišli v rezultatsko prednost in se odlepili od domačinov. Rokometaši Loke so se v drugem polčasu zopet uspeli odlepiti Velenjčanom na tri gole (23:20), a tudi tokrat niso mogli zadihati, saj so se gostje zopet približali le na zadetek zaostanka (23:22). Škofjeločani pa vseeno niso razočarali domačih gledalcev in na koncu slavili z rezultatom 27:25. Rokometaši Gorenja so tako že na prvi tekmi nove sezone doživeli hladen tuš.

Urbanscape Loka : Gorenje Velenje 27:25 (14:13)

Foto: RD Urbanscape Loka

Komentarji