Krka v zaključku tekme strla Maribor

V športni dvorani Marof v Novem mestu sta se pomerili ekipi MRK Krka in RK Maribor Branik. Prva tekma nove sezone zato sta obe ekipi zagotovo zelo motivirani. Začetek prvenstva z zmago bi bilo lažje za nadaljevanje sezone in potrditev dobrega dela na pripravah.


Mariborčani so tekmo odlično začeli in povedli z 0:3. Domačini se niso predali in hitro ujeli rezultatski priključek in izenačili na 3:3. Zanimiva, dinamična tekma z agresivnostjo obeh ekip. Sicer pa izenačena tekma kar se od teh dveh ekip tudi pričakuje. Prvi polčas se je tako končal z izidom 11:11 kar je napovedovalo zanimiv drugi polčas.

Tako kot prvi so Štajerci odlično odprli tudi drugi polčas in si zopet hitro priigrali tri gole prednosti (12:15). Novomeščani bi lahko rezultat imeli obrnjen sebi v prid, a so prevečkrat na včerajšnji tekmi zapravili 100% priložnosti. Vijoličasti so svojo prednost tokrat držali precej dlje kot v prvem polčasu. Prednost gostov se je vse skozi gibala med 2 in 3 zadetki. V 51. minuti pa se je tekma ponovno začela znova, saj so domačini rezultat izenačili na 23:23, tako nas je čakala izjemno razburljiva končnica. Nato pa po dolgem času po rezultatu 7:6 v prvem polčasu so domačini spet prišli v vodstvo pri rezultatu 25:24. Dobro minuto in pol pred koncem pa je novopečeni vratar Krke Žiga Urbič še obranil sedemmetrovko in tako svojim fantom dal dodatno motivacijo pred koncem tekme. Domačini so tako po dramatični končnici zmago vendarle obdržali doma in slavili z rezultatom 27:25.

Krka : Maribor Branik 27:25 (11:11)

Razvrstitve pripravlja Sofascore LiveScore

Foto: Luka Bojanc/MRK Krka

Komentarji