Celjani suvereni v Izoli

Uvodni krog nove sezone 1. lige NLB se je nadaljeval v Izoli. V dvorani na Kraški sta se spopadla novinec v ligi RD Butna plin Izola in branilci naslova RK Celje Pivovarna Laško. Izolani so že v pripravljalnih tekmah pokazali, da v ligi ne bodo le muha enodnevnica vendar, da se bodo morali tudi najboljši klubi potruditi in prikazati najboljšo igro za osvojitev točk.


Primorci so že na začetku pokazali, da se nasprotnika niso ustrašili. Celjani so si sicer hitro priigrali 3 zadetke prednosti, a so domačini z agresivno igro v napadu in obrambi pokazali, da se ne bodo kar tako predali. Izolanom je nekaj težav povzročil tudi Rok Gašperšič, saj si je hitro pridobil dve 2-minutni kazni. Po drugi izmed kazni so gostje še ušli in držali prednost štirih zadetkov (4:8). Ob zaključku polčasa so imeli domačini prednost, da bi se Celjanom približali le na dva zadetka, a je Miljan Vujović obranil strel Spasoje Gačeviću, kar pa so izkoristili njegovi soigralci. Na drugi strani je namreč zadel David Razgor in s tem postavil končni rezultat polčasa (11:15).

Na začetku drugega polčasa se ni zgodilo nič pretresljivega. Ekipi sta igrali igro gol za gol in tako je bila prednost Celjanov ves čas štiri gole. V 40. minuti pa so rokometaši Celja prvič na tekmi ušli na 6 zadetkov prednosti (14:20). Pri Celjanih se je v drugem polčasu razigral Domen Makuc, ki je bil nezaustavljiv za obrambo Izole. Celjski motor se je v drugem delu drugega polčasa dokončno ogrel. Prednost so večali tako rekoč iz napada v napad. V 22. minuti je ta znašala že 10 zadetkov (18:28), in tako so si gostje zagotovili mirnejšo končnico tekme. Pri Celju je bil na golu izjemen tudi Miljan Vujović, ki je zbral 10 obramb. Do konca se ni prav dosti spremenilo. Celjani so opravičili vlogo favorita in tekmo suvereno dobili z rezultatom 21:32

Butan plin Izola : Celje Pivovarna Laško 21:32 (11:15)

Razvrstitve pripravlja Sofascore LiveScore

Foto: RD Butan plin Izola

Komentarji