Teraš: “Zavedamo se naših prednosti”

Svojo prvo tekmo v državnem prvenstvu bosta odigrala tudi MRD Dobova in RD Koper. Obe ekipi si nadejata dobrih rezultatov, ekipa Dobova je skoraj v enaki zasedbi kot v prejšnji sezoni, medtem ko so pri Kopru poskrbeli za prihod številnih novincev.


Pri ekipi dobove so v klub zvabili pet novincev: Vladan Lončar, Teo Jezernik, Luka Florjančič, Ivan Budalić, trenerski stolček pa je prevzel Benjamin Teraš, ki je v prejšnji sezoni vodil ekipo Trebnjega. V Kopru pa so poskrbeli za prihod dveh vratarjev; Gašper Dobaj in Aleš Štavar in za prihod 5 igralcev: Matevž Žagar, Jaka Avsec, Denis Konjevič, Domen Stopar in Rok Breznikar. Zadnja tekma v Dobovi med Koprom in Dobovo se je končala z zmago Kopra 23 : 25.

Trener Dobove Benjamin Teraš pred tekmo s Koprom: “V prvem kolu letošnje sezone nas čaka odlična ekipa Kopra, ki je zadnjo sezono končala na 5. mestu v državnem prvenstvu. Čaka nas zahteven nasprotnik, proti kateremu bomo morali odigrati borbeno, nepopustljivo in zbrano skozi celotno srečanje. Kljub kvaliteti nasprotnika bomo naredili vse, da točke ostanejo v domači dvorani. Prednost naše ekipe mora biti v želji parirati vsakemu nasprotniku in poizkušati doseči pozitiven rezultat na vsaki tekmi. Vabljeni tudi navijači.”

Trener Kopra Uroš Rapotec meni, da jih čaka težka preizkušnja proti uigrani Dobovi: “Od fantov pričakujem, da bodo dali svoj maksimum, da se bodo borili od prve do zadnje minute. Zavedamo se, da je Dobova v prednosti, saj je ekipa dokaj nespremenjena, uigrana. Vendar pa je tudi nam v tem mesecu priprav uspelo dosti narediti, fantje so pripravljeni, zato pričakujemo dobro tekmo.”

Sobota, 7. septembra, ob 19.00 (Športna dvorana Dobova)
MRD DOBOVA : RD KOPER

FOTO: MRD Dobova

Komentarji