Loka z zahtevnim razporedom, Gorenje brez podcenjevanja

Zadnja tekma prvega kroga bo odigrana danes ob 20. uri v Škofji Loki, kjer se bosta med seboj za prve točke v sezoni 2019/2020 pomerili RD Urbanscape Loka in RK Gorenje Velenje. 


Ločani imajo na začetku sezone zelo težek razpored, saj jih čaka v prvih treh krogih kar nekaj težkih nasprotnikov. Tega se zaveda tudi trener Loke Robert Beguš. Na začetku sezone imamo zahteven razpored tekem, saj v prvih treh krogih igramo z Gorenjem, Koprom in Celjem. Ekipa Gorenje Velenje igra zelo dobro obrambo 5:1, dosega veliko zadetkov iz protinapadov in temu bomo morali posvetiti največ pozornosti.” 

V lanski sezoni so Velenjčani v končnici prvenstva sicer visoko premagali Škofjo Loko, a Emir Taletović, vratar Gorenja Velenja opozarja, da se nasprotnika nikakor ne sme podcenjevati. V soboto gremo na težko gostovanje, saj vemo, da se je Gorenje že večkrat opeklo v škofjeloški dvorani. Z izjemo lani, ko smo jih v končnici visoko premagali, ampak to tekmo moramo odmisliti. V soboto bo nova tekma, tudi njihova ekipa je drugačna, tako kot naša. Tako kot vsako tekmo, moramo tudi v to iti maksimalno, dati vse od sebe in vzeti prvi dve točki.

1. KROG LIGE NLB

že odigrano (sreda, 4. 9. 2019)
RK SLOVENJ GRADEC 2011 – RD RIKO RIBNICA 33:36 (18:16)

petek, 6. 9. 2019
RK TRIMO TREBNJE – RK JERUZALEM ORMOŽ (19.00)

sobota, 7. 9. 2019
RD BUTAN PLIN IZOLA – RK CELJE PIVOVARNA LAŠKO (18.00)
MRD DOBOVA – RD KOPER (19.00)
MRK KRKA – RK MARIBOR BRANIK (19.00)
RD URBANSCAPE LOKA – RK GORENJE VELENJE (20.00)

 

FOTO: RK Gorenje Velenje

Komentarji