Zarabec in Šibila previdna v napovedih pred tekmo

Danes ob 19. uri se bosta v dvorani Marof v Novem mestu pomerili ekipi MRK Krka in RK Maribor Branik. Na tiskovni konferenci pred začetkom prvenstva sta bila oba trenerja nekoliko zadržana pri napovedih. Prav tako se zavedata, da bo prisotne tudi nekaj nervoze, saj gre za prvo tekmo sezone.


Roman Zarabec, trener MRK KRKA, je najprej nekaj besed namenil nasprotnikom: Maribor je spoštovanja vredna in dobro vodena ekipa. V Novo mesto bodo zagotovo prišli z jasnimi cilji in dogovori znotraj njihove ekipe. Tudi mi se trudimo in pripravljamo, bomo pa poskušali narediti vse, da točke ostanejo v Novem mestu.” 

Zarabec pa je napovedal tudi recept, kako priti do zmage: “Verjamem, da se bo, glede na prvo tekmo v ligi, čutila nervoza, ki pa mora kmalu miniti. Na nas je, da ekipo čim bolj zrelostno pripravimo in da se nadejamo najboljšega rezultata. Verjamem v prednost domačega terena in če bomo naredili čim manj tehničnih napak ter delovali zrelo ter kompaktno, se bomo na koncu zagotovo veselili.”

V mariborskem taboru se zavedajo, da je Krka zelo spremenila ekipo in da je to za njih velika neznanka. Marko Šibila, trener RK Maribor Branik, se zaveda da lahko to v veliki meri vpliva na potek tekme. Skušali smo pridobiti čim več informacij, saj je Krka precej spremenila svojo ekipo, to pa zahteva posebno pozornost. Igralce v glavnem poznamo, a si ne želimo, da bi nas nasprotnik na kakršenkoli način presenetilPričakujemo težko prvenstveno tekmo,” je dejal Šibila. 

1. KROG LIGE NLB

že odigrano (sreda, 4. 9. 2019)
RK SLOVENJ GRADEC 2011 – RD RIKO RIBNICA 33:36 (18:16)

petek, 6. 9. 2019
RK TRIMO TREBNJE – RK JERUZALEM ORMOŽ (19.00)

sobota, 7. 9. 2019
RD BUTAN PLIN IZOLA – RK CELJE PIVOVARNA LAŠKO (18.00)
MRD DOBOVA – RD KOPER (19.00)
MRK KRKA – RK MARIBOR BRANIK (19.00)
RD URBANSCAPE LOKA – RK GORENJE VELENJE (20.00)

 

FOTO: RK Maribor Branik

Komentarji