Ocvirk: “V Izoli nas čaka težka naloga”

Svojo prvo ligaško tekmo v sezoni bosta danes odigrala tudi novinec v 1. NLB ligi RD Butan Plini Izola in lanskoletni zmagovalec državnega prvenstva RK Celje Pivovarna Laško. Za primorce bo to prvi nastop med elito po triletnem premoru, v domači dvorani pa si nadejajo dobrega rezultata.


Vodstvo  Izole je pod streho športne dvorane na Kraški pred pričetkom prvoligaške sezone zvabilo 4 nove igralce: Ilija Petrović, Spasoje Gačević, Boris Urh Novak, kot posojeni vratar iz velenjskega Gorenja se za eno sezono v matični klub vrača Luka Logar. Ekipi sta se v prvoligaški konkurenci nazadnje pomerili v sezoni 2015/16, ko so bili z 36 : 18 boljši Celjani.

Trener Primorcev Fredi Radojkovič poudarja, da spoštujejo vsakega nasprotnika, a se ne bojijo nikogar: “V Izolo prihaja najboljša slovenska rokometna ekipa, ki nas dobro predstavlja tudi v Evropi. Na tekmo se pripravljamo tako kot na vsako v pretekli sezoni. Dali bomo vse od sebe. Fantje so motivirani, delovni. Za ogromno mojih varovancev bo to prva sezona v najmočneji rokometni ligi. Storili bomo vse, da se izolskim Ribarom predstavimo v najboljši luči. Spoštujemo vsako ekipo, a se ne bojimo nikogar.”

Prav tako je pred prvo tekmo državnega prvenstva optimističen trener Celja Tomaž Ocvirk: “Veselimo se začetka tekmovanja, ki ga začenjamo na enem najbolj vročih gostovanj. Vzdušje, ki ga pripravijo v Izoli je vedno izjemno in igrati v takšnem okolju je za vsakega športnika užitek in izziv. Zavedamo se, da nas čaka zahteven obračun, da bodo domačini izjemno nabrušeni, gre za uvod, prvo tekmo, te pa so velikokrat že prinesle presenečenja in Izola si ga bo zagotovo želela pripraviti. Mi si ga seveda ne želimo, zato bomo morali biti izjemno zbrani, se držati dogovorov ter odigrati na polno od prve do zadnje minute. V Izolo potujemo po prvi točki, a kot sem dejal, se zavedamo, da nas čaka zahtevna naloga.”

Tekma bo na sporedu jutri ob 18.00 v športni dvorani na Kraški.

Sobota, 7. septembra, ob 18.00 (Športna dvorana Izola)
RD BUTAN PLINI IZOLA : RK CELJE PIVOVARNA LAŠKO

 

Komentarji