Trebanjci preko Ormoža do prve zmage v novi sezoni

V dvorani OŠ Trebnje sta se na drugi tekmi uvodnega kroga nove sezone državnega prvenstva pomerili ekipi RK Trimo Trebnje in RK Jeruzalem Ormož. Trebanjci letos odkrito napadajo končnico za prvaka, medtem, ko se v Ormožu zavedajo kako težka bo sezona in bodo poizkušali storiti največ kar se bo dalo.


Na začetku tekme sta ekipi še lovili pravi ritem. Veliko izgubljenih žog, zato je prvi zadetek padel po treh minutah in pol igre. Ekipi sta izgubljali žoge eno za drugo. Temu je botroval tudi rezultat na semaforju, saj je bil rezultat po 10. minutah igre le 4:2. Igra je nato ekipa le nekoliko stekla vendar še vedno ogromno napak in izgubljenih žog. Po delnem izidu 3:6 so Ormožani v 23. minuti prvič na tekmi povedli (7:8). Do konca polčasa si ni zgodilo več nič pretresljivega. Po dva gol še na vsaki strani in tako se je polčas končal z rezultatom 9:10 za Ormožane.

Domačini so drugi polčas odprli izjemno in s štirimi zaporednimi zadetki prvič na tekmi rokometašem Ormoža odšli na tri zadetke prednosti (13:10). Gostom se je nekajkrat še uspelo približati nato pa so Trebanjci še stopili na plin in povedli z 19:15. V drugi polovici drugega polčasa pa so Trebanjci tudi ujeli tisti pravi ritem ter se počasi oddaljevali Ormožanom. Najvišja prednost domačinova je bil 7 golov (24:17). Rokometaši Ormoža pa se niso predali in z delnim rezultatom 1:5, pet minut pred koncem zaostanek zmanjšali le na 3 zadetke (25:22). Rokometaši Trima so uspeli zdržati vse pritiske gostov in tako na koncu slavili z rezultatom 28:24.

TRIMO TREBNJE : JERUZALEM ORMOŽ 28:24(9:10)

 

Razvrstitve pripravlja Sofascore LiveScore

Foto: Dominik Pekeč/RK Trimo Trebnje

Komentarji