Krimovke do pomembne točke v Ligi prvakinj

Rokometašice Krima Mercatorja so na prvi povratni tekmi glavnega dela Delo EHF Lige prvakinj na Kodeljevem gostile romunsko Valceo. Po težkem uvodnem porazu (16:31) smo v razburljivi končnici dočakali izenačenje 28:28. Delitev točk obema ekipama podaljšuje upe na preboj v četrtfinale.


Od prve minute smo spremljali trd boj med ekipama, ki sta neposredna konkurenta za uvrstitev med najboljšo evropsko osmerico. Romunske prvakinje so imele v zadnjih dneh nekaj težav z virozami, kar so Tigrice odlično izkoristile in že v prvem polčasu dokazale, da danes ne ciljajo le na vlogo borbenega poraženca.

Nasprotnika sta se izmenjevala v prednosti, zadnjo besedo pa so ob koncu prve polovice tekme imele Krimovke. Po zadetku Harme van Kreij so povedle za dva (13:11), pred odmorom pa je za končnih 13:12 za gostje zadela še Gonzalez Alvarezova.

Ljubljanske rokometašice so v nadaljevanje vstopile sanjsko. Alja Varagić je s svojim četrtim od sicer sedmih zadetkov v 33. minuti svoji ekipi prinesla najvišjo prednost tekme +4 (16:12). Romunke so ekspresno izenačile in začel se je boj za vsako žogo, ki je naposled trajal vse do zadnjega žvižga poljskih sodnic. Ti sta imeli v končnici precej dela, saj bi zmaga obema nasprotnikoma prinesla ogromno popotnico pred zadnjima tekmama.

Varagićeva je deset sekund pred koncem s črte sedmih metrov zadela izenačujoč zadetek (28:28), zaključni strel Romunk pa ni našel poti do mreže. Delitev točk v igri za napredovanje ohranja obe ekipi, a vendarle je Valcea, ki ima s petimi točkami dve več od Ljubljančank, tudi zaradi nekoliko lažjega razporeda še vedno v prednosti.

Budućnost je na gostovanju pri Sävehofu po klofuti v prvem polčasu (15:17), v nadaljevanju pokazala svojo moč in napredovanje v četrtfinale potrdila z zmago 33:24. Za prvo mesto v skupini II se bosta jutri, ob 19. uri, pomerila francoski Brest in madžarski Györi.

4. KOLO GLAVNEGA DELA DELO EHF LIGE PRVAKINJ, SKUPINA II
sobota, 22. februar 2020, ob 19.00, Dvorana Kodeljevo
RK KRIM MERCATOR : SCM RAMNICU VALCEA (Romunija) 28:28 (13:12)
Krim Mercator: 
Vojnovič 12 obramb, Mamić 1 obramba, Gjerek; Kojić, Bon Brzin, Klobučar, Žabjek, van Kreij 8, Cerovak, Klemenčič 3, Zulić 3, Ljepoja 1, Varagić 7, Vučko, Snopova 1, Mavsar 5.
Ramnicu Valcea: Dumanska 6 obramb, Batinović 3 obrambe, Ciuca; Vieira 2, Trifunović 2, Elghaoui 6, Bacaoanu, Lopez Herrero 4, Norgaard Osterballe 2, Florica 1, Glibko, Zamfirescu 1, Liščević, Badea 1, Stamin, Gonzalez Alvarez 7.

Vir in foto: RK Krim Mercator

Komentarji