Za Celjane usoden drugi polčas

Celjski rokometaši so v 13. krogu elitne EHF Lige prvakov odigrali zadnjo domačo tekmo v rednem delu tega tekmovanja. V Zlatorogu je gostovala Barca, ki je v letošnji sezoni Lige prvakov doživela en sam poraz. Španska ekipa, za katero igra tudi slovenski reprezentant Jure Dolenec, je v Zlatorog prišla kot velik favorit, a so Celjani napovedovali borbo do zadnjih minut.


Prve minute tekme so bile izenačene, Celjani so v 3. minuti z golom Razgorja prišli do prvega vodstva na tekmi (3:2). V uvodnih minutah so domačini igrali dobro v napadu, a so Španci hitro odgovarjali s protinapadi in polnili celjsko mrežo. Pivovarji so držali stik z nasprotnikom, po polovici igralnega časa v prvem polčasu pa je rezultat na semaforju kazal 10:10.

JURE DOLENEC: “Žal mi je Celja”

Celjani so kasneje znova povedli (11:10), a so gostje po nekaj napakah domačinov znova povedli z dvema goloma prednosti. Preveč napak v napadu in nezbranost v obrambi sta bila razlog, da so igralci Barce v naslednjih minutah pobegnili na tri gole prednosti (12:15). Barca se je do konca polčasa še bolj oddaljila celjskim rokometašem in prvi del dobila u rezultatom 14:19.

V začetku drugega dela tekme nismo videlo bistvenih sprememb v igri obeh ekip. Barca je v 40. minuti dosegla svojo najvišjo prednost in povedla za +7. Do konca tekme v igri Celja ni prišlo do večjih sprememb, domačini so poskušali izničiti razliko, a so rokometaši Barce izkoristili svojo širino in izkušnje. Tekma se je končala z zmago Barce 25:37.

EHF LIGA PRVAKOV, SKUPINA A, 13. KROG
Nedelja, 23. februar, ob 17:00, Zlatorog
RK Celje Pivovarna Laško : Barça 25:37 (14:19)

Foto: Gregor Katič

Komentarji