Ormožani naredili velik korak proti uvrstitvi med Top 6

Arena Bonifika je gostila dvoboj sredine lestvice. Koprčani so gostili ekipo Ormoža. Šesti Ormožani so na meji uvrstitve med top 6, medtem, ko Koprčani na vse načine poizkušajo ujeti 6. mesto.


Tekmo so fenomenalno odprli Ormožani, ki so povedli z izidom 0:6. Domačini so prvi zadetek dosegli šele v 10. minuti prek kapetana Grege Krečiča. A prevlada gostov se tu ni končala. Še naprej je delovalo vse tako v napadu kot v obrambi. Prednost se je samo še povečevala in tako je v 20. minuti ta znašala že devet golov (3:12). Igra Koprčanom v prvem delu nikakor ni stekla in tako so si že v prvem polčasu nabrali deset zadetkov zaostanka (4:14). To sicer ni bila največja prednost Ormožanov v prvem delu igre. Ta je znašala tudi že enajst golov (4:15), a je bila ob konca polčasa razlika vseeno deset golov (6:16).

Koprčani so drugi polčas začeli bistveno bolje kot prvega, a je bilo zaradi zaostanka v prvem njihovo delo težko. Prednost so sicer znižali na sedem golov (11:18), a kaj več od tega jim vsaj na začetku drugega dela igre ni uspelo. V samem zaključku tekme pa so gostje ponovno prisli na razliko desetih zadetkov. To se je zgodilo v 55. minuti po zadetku Tilna Kosija. V zadnjih petih minutah so Koprčani uspeli nekoliko omiliti poraz in razliko zmanjšati na 21-28, koliko je znašal tudi končni rezultat.

V naslednjem krogu Koper čaka srečanje v Slovenj Gradcu, rokometaši Jeruzalema pa bodo doma pričakali Celje.

Foto FPA Tomaz Primozic

Komentarji