Najboljši igralec 19. kroga lige NLB

19. krog lige NLB sta v sredo otvorila Celje in Ribnica. Na derbiju vodilnih ekip prve državne lige so slavili Celjani, ki v končnico za prvaka vstopajo s prvega mesta. Velenje je slavilo na šaleško-koroškem derbiju, Maribor je na domačih tleh vnovič izgubil s Trebnjem, Krka je vknjižila pomembno zmago proti Izoli, Urbanescape Loka je presenetljivo ugnala Dobovčane, na derbiju med Koprom in Jeruzalemčani pa so slavili gostje iz Ormoža.


Celjani so na derbiju vodečih ekip 1. NLB lige suvereno opravili z Ribnico in povišali svojo prednost na 6 točk. Ribničani so v prvem polčasu še parirali Celjanom, v drugem delu pa so se Pivovarji povsem oddaljili in v žep pospravili novi dve točki. Na derbiju je blestel vratar Celja Miljan Vujović, ki je zbral 19 obramb.

Na šaleško-koroškem derbiju, ki je požel ogromno zanimanja so znova slavili Velenjčani, ki so se ob porazu Ribnice približali drugemu mestu na dve točki zaostanka. V Rdeči dvorani so bili z 28:22 boljši domačini, veliko vlogo za zmago Velenja pa je odigral vratar Emir Taletović.

Mariborčani še vedno ne najdejo poti krize. V petek so doživeli še 13 poraz v ligi NLB. Tokrat so na domačih tleh klonili proti rokometašem iz Trima, ki so se z zmago utrdili na 4. mestu lestvice in potrdili uvrstitev med končnico za prvaka lige NLB. Pri Trimu je odlično tekmo odigral Gal Cirar, ki je z enajstimi goli igralec tekme.

Krka je na pomembni tekmi proti Izoli dosegla zmago za še morebitno uvrstitev v končnico za prvako. Z zmago so se Novomeščani na lestvici izenačili s Koprom, za šestouvrščenim Ormožem pa zaostajajo štiri točke. Na tekmi z Izolo je znova blestel Andraž Kete, ki je zabil 12 golov.

V Škofji Loki smo videli odlično predstavo domačih rokometašev, ki so nadigrali sicer v letošnji sezoni odlično razpoložene rokometaše Dobove. Z zmago so Škofjeločani ohranili teoretične možnosti za uvrstitev v končnico za prvaka. Igralec tekme je AljažJesenko.

Rokometaši Ormoža so z izjemno predstavo proti Kopru dosegli izjemno pomembno zmago. Varovanci trenerja Saše Prapotnika so si z zmago zagotovili odlično izhodišče pred zadnjimi tremi krogi, trenutno pa z 19 točkami zasedajo 6. mesto na lestvici. Igralec tekme je vratar Ormožanov Tomislav Balent.

 

Naj igralec 19. kroga lige NLB Končano

 • Miljan Vujović (19 obramb)
  2% 36 / 1.5k
 • Emir Taletović (14 obramb)
  1% 19 / 1.5k
 • Gal Cirar (11 golov)
  5% 93 / 1.5k
 • Andraž Kete (12 golov)
  49% 777 / 1.5k
 • Aljaž Jesenko (3 goli)
  13% 210 / 1.5k
 • Tomislav Balent (10 obramb)
  28% 450 / 1.5k

 

 

Komentarji
Kategorija