Ocvirk: “Boli izgubiti s takšno razliko”

Celjski rokometaši so v nedeljo pred polnim Zlatorogom odigrali zadnjo domačo tekmo skupinskega dela EHF Lige prvakov. Po devetih letih je v hramu slovenskega rokometa gostovala velika Barcelona, ki velja za enega izmed glavnih favoritov Lige prvakov. To je dokazala tudi na gostovanju v Celju, kjer je slavila novo visoko zmago.


Domačini so v prvem polčasu še uspeli držati stik z nasprotnikom, a so gostje iz Barcelone ves čas držali prednost: “Čestitke Barceloni za zmago, ki je trenutno najboljša ekipa v Evropi, ki igra hitro, atraktivno, ima izjemne igralce. Vseeno pa boli izgubiti s takšno razliko. Do polovice prvega dela, ko smo igrali s prvo postavo, nato smo, da bi lahko držali tempo, menjali, a rotacija nam ni prinesla željenega rezultata, ogromno je bilo napak v napadu, Barcelona pa je to takoj kaznovala. Naredili so razliko in težko se je vrniti nazaj. Vendar to je naša realnost, imamo mlado ekipo, nekateri so brez izkušenj v ligi prvakov in te moramo dobiti, da lahko kdaj presenetimo te najboljše,” je po tekmi povedal trener Celja Tomaž Ocvirk.

Igralec Celja in strelec štirih zadetkov Diogo Silva: “V prvem polčasu smo držali korak z njimi, v drugem pa naredili preveč napak v napadu, kar je Barcelona kaznovala s hitrimi zadetki. Razlika se je večala in ni bilo poti nazaj. Zahvalil bi se navijačem, igrati v tem vzdušju je bilo izjemno. Iz te tekme moramo potegniti največ ter še naprej delati, da bomo v prihodnje lahko računali na kaj več.”

Celjski rokometaši bodo svojo zadnjo tekmo skupinskega dela odigrali v sredo, ko bodo gostovali pri nemškem Flensburgu.

Foto: Gregor Katič

Komentarji