Krka do pomembne zmage proti Izoli

V športni dvorani Marof je novomeška Krka gostila ekipo Izole. Pred sinočnjim obračunom pa je iz Krke prav k Izoli odšel Jan Gorela. Tekmo so na koncu dobili domačini z rezultatom 34:30.


Izenačen začetek tekme z nekaj menjavanja v vodstvu. Pri domačinih je tekmo dobro odprl tudi vratar Žiga Urbič. To je bil tudi razlog, da je bil rezultat skozi večino prvega polčasa izenačen, saj bi si v nasprotnem primeru Izolani lahko priigrali že kakšno manjšo prednost. Igro gol za gol smo spremljali vse do 22. minute, ko so domačini po zadetku Andraža Keteja kota prva ekipa na tekmi povedli za dva zadetka (13:11). S tem so v minuto odmora prisilili gostujočega trenerja Fredija Radojkoviča. Gostitelji so napad po minuti odmora prednost povišali za zadetek (14:11). Trije zadetki so bili tudi najvišja razlika prvega polčasa, ki se je končal z rezultatom 16:14 v prid domače ekipe.

V začetku drugega polčasa smo spremljali isto dogajanje kot na začetku tekme. A domačini so dali še dokaj na začetku vedeti kam si želijo, da tekma vodi. Tako so v 37. minuti najprej povedli za štiri gole (21:17), nekaj minut kasneje pa še za pet (24:19). Tako je moral ponovno ukrepati trener Izole Radojkovič. Njegovim varovancem je to pomagalo, saj so se ponovno približali le na dva zadetka (24:22). Nato smo videlo hitro vrnitev Krke na prednost +4 in še hitrejše znižanje rezultate Izole na dva gola (27:25). Tako je moral reagirati tudi domači trener Roman Zarabec. To je domačinom pomagali, saj so v nadaljevanju prišli do petih zadetkov prednost (30:25) in tako naredili odločilno razliko proti zmagi. Izoli se v zaključku tekme ni več uspelo približati. Krkaši so svojo prednost povečali tudi na šest golov (32:26), kar je bila tudi najvišja prednost na tekmi. Tekma se je končala z rezultatom 34:30 v korist Novomeščanov.

Pri domačinih je z 12 zadetki izstopal Andraž Kete, pri gostih je en gol manj dosegel Urh Jakob Poberaj. Krka v naslednjem krogu odhaja na gostovanje v Dobovo, Izola pa pred domačimi navijači gosti ekipo Maribora.

KRKA : BUTAN PLIN IZOLA  34:30 (16:14)
Kete 12, Jakše 7; Poberaj 11, Zorič-Stepančič 5

Razvrstitve pripravlja Sofascore LiveScore

Foto: MRK Krka

Komentarji