Krimovke do zmage v Ajdovščini

Včeraj smo v 1. ženski rokometni ligi spremljali obračun med ženskim rokometnim klubom Ajdovščina in rokometnim klubom Krim Mercator. Obe ekipi se borita v končnici od 1. do 4. mesta. 


Kljub dvema zaporednima porazoma se rokometašice Ajdovščine niso predale. V veliki dvorani Police so včeraj gostile favorizirane Krimovke. V začetku tekme so Krimovke lepo stopnjevale in si v 10. minuti priigrale najvišjo prednost na tekmi (2:6).  Ajdovke niso popuščale in so jim sledile ter z zadetkom Ane Abine v 25. minuti prvič izenačile. Ob polčasu so Krimove junakinje odšle v garderobo s prednostjo enega zadetka (13:14). Po povratku smo bili priča še naprej zelo izenačeni tekmi, Ajdovke nikakor niso popuščale in so bile tik za Ljubljančankami. V končnici pa je Allison Pineau zadela trikrat zaporedoma, kar je privedlo do končnega rezultata 25:28 v korist Krimovk. 

Najboljša strelka domače ekipe je bila Ana Abina s štirinajstimi zadetki, pri Krimovkah pa je bila najbolj natančna Allison Pineau, ki je mrežo zatresla sedemkrat.

ŽRK MLINOTEST AJDOVŠČINA : RK KRIM MERCATOR 25:28 (13:14)
Abina 14 (4), Fegic 4; Pineau 7, Gomilar Zickero in Van Kreij po 5.

 

FOTO: ROBERT FERJANČIČ

Komentarji