Krimovke in Mlinarke z zadnjima tekmama v sezoni

Danes bomo v končnici za prvaka v 1. ženski rokometni ligi spremljali dva obračuna 6. kroga. Naslov državnih prvakinj in podprvakinj je že nekaj krogov odločen, danes pa bosta svoji zadnji tekmi v letošnji sezoni odigrali ekipi Krima Mercatorja in Mlinotest Ajdovščine.


Žalčanke bodo ob 19.00 gostile Ajdovke, istočasno pa bo pri Krimu Mercatorju gostovala novomeška Krka.

LIGA ZA PRVAKA, 6. KROG

sreda, 26. maja, ob 19.00:
RK ZELENE DOLINE ŽALEC : ŽRK MLINOTEST AJDOVŠČINA

Marko Dobrkovič, trener RK Zelene doline Žalec:
“Čaka nas še zadnja tekma v sezoni, ki sicer ne odloča o ničemer. Rad pa bi, da pokažemo dobro igro, kot smo jo letos proti Mlinotestu Ajdovščini že prikazali in dodamo še tisto malo, kar nam je proti tekmecu zmanjkalo na prejšnjih tekmah, da bomo parket zapustili nasmejani.”

Anja Bratina, vratarka ŽRK Mlinotest Ajdovščina
”Ne glede na že osvojeno drugo mesto v državnem prvenstvu gremo v Žalec popolnoma osredotočeni in z željo po zmagi. Tako kot skozi celotno sezono želimo tudi na zadnji tekmi pokazati, da smo Mlinarke okrog vratu zasluženo prejele srebrne medalje.”

RK KRIM MERCATOR : ŽRK KRKA NOVO MESTO

Uroš Bregar, trener RK Krim Mercator:
“Težka sezona polna prekinitev in zapletov se končno končuje. Veseli me, da smo v domačem prvenstvu našo nalogo opravili z odliko in se lahko mirno osredotočimo na reprezentančno delo in kasneje začnemo z delom v novi sezoni, ko bodo naša pričakovanja še višja. Čestitam vsem našim klubom, ki so v teh časih delali do konca.”

Salvador Kranjčič, trener ŽRK Krka Novo mesto:
“Čaka nas še zadnja prvenstvena tekma proti novemu in staremu državnemu prvaku, Krimu Mercatorju. Ob tej priložnosti jim čestitam za naslov in zelo uspešno igranje v ligi prvakov. Mojim dekletom pa čestitke za zelo uspešno odigrano sezono in na koncu zasluženo osvojeno tretje mesto v državnem prvenstvu.”

LESTVICA 1. ŽENSKE ROKOMETNE LIGE – LIGA ZA PRVAKA
  Ekipa Tekme Zmage Remiji Porazi Točke
1 RK KRIM MERCATOR 5 5 0 0 48
2 ŽRK MLINOTEST AJDOVŠČINA 5 3 0 2 41
3 ŽRK KRKA NOVO MESTO 5 1 0 4 32
4 RK ZELENE DOLINE ŽALEC 5 1 0 4 28

FOTO: ŽRK Mlinotest Ajdovščina Facebook

Komentarji