Velenjčani hladijo penino

Danes lahko dobimo novega državnega prvaka v ligi NLB. Velenjčani namreč nocoj gostujejo v Novem mestu, kjer bodo na zaostali tekmi 22. kroga igrali s Krko. Ob morebitni zmagi Gorenja se lahko slavje novih državnih prvakov prične že pred odigranim zadnjim krogom v soboto. Velenjčani bi lahko tako danes osvojili svoj 4. naslov državnih prvakov (zadnjega so osvojili v sezoni 2012/2013).


Velenjčani dajejo penino na hladno

Črno-rumeni pred današnjo tekmo s Krko zagotovo hladijo penino. Po sobotni zmagi na gostovanju v Izoli so Velenjčani vpisali novi dve točki in potrdili izjemno formo v zadnjem času. Po številu točk so se na prvenstveni lestvici izenačili s Trebanjci, a imajo črno-rumeni pred Dolenjci prednost zaradi boljšega razmerja na medsebojnih tekmah, obenem pa so odigrali tudi tekmo manj. Ugodno izhodišče pomeni, da bi se v primeru zmage v Novem mestu Velenjčani že lahko veselili naslova državnega prvaka.

Krka še vedno v boju za obstanek

MRK Krka se na prvenstveni lestvici nahaja na 13. mestu. Novomeščani so v soboto premagali MRK Ljubljana in po zmagi še ohranjajo upe za obstanek med elito. Krka se bo tako danes kljub razpoloženi ekipi Velenja zagotovo borila do zadnjih sekund. Najboljši strelec med Krkaši je Tilen Kukman, ki je na 24 tekmah dosegel 122 golov.

22. krog Lige NLB

26. maj, 20:00, Športna dvorana Marof
MRK KRKA : RK GORENJE VELENJE

FOTO: Jurij Vodušek/RK Gorenje Velenje

Komentarji