Krimovke kljub borbeni predstavi znova poražene

Pred rokometašicami RK Krim Mercator je bila druga tekma elitne lige prvakinj. Prvič v letošnji sezoni so se predstavile pred domačimi navijači. Nasprotnice pa igralke madžarskega Győra. Krimovke so prvo tekmo nesrečno izgubile v gosteh pri Savehofu, medtem ko so Madžarke svojo pot v letošnji sezoni lige prvakinj začele z zmago nad Kristiansandom. Zagotovo so rokometašice Győra favoritinje, saj že nekaj let sodijo v sam svetovni vrh ženskega rokometa, a Krimovke v tekmo niso vstopile brez svojih načrtov.


In Madžarke so tudi bolje vstopile v sam obračun. Po nekaj tehničnih napakah Krimovk so v 8. minuti vodile že s štirimi zadetki prednosti (1:5). Igralke Győra je s tribun dvorane Stožice spodbujalo tudi lepo število privržencev madžarskega kluba. Dovolj zgovoren podatek visokemu vodstvu Madžark je tudi to, da so tigrice svoj prvi gol dosegle šele v 7. minuti. Prvi gol je po uspešno izvedeni najstrožji kazni dosegla Katarina Krpež-Sležak. In ob visokem vodstvu gostij je moral z minuto odmora odreagirat domači trener Uroš Bregar. Nadaljevanje Krimovk je bilo vendarle nekoliko bolje, a največjo težavo je predstavljala neučinkovitost ob zaključku strelov.

Nato pa je začetna trema izginila in tigrice so zaigrale bolje. S trdo igro v obrambi, ki jih je krasila že od samega začetka tekma, so si priborile nekaj žog in se Madžarkam na začetku 16. minute približale le še na gol zaostanka (6:7). A zopet nekaj črnih trenutkov slovenskih državnih prvakinj, kar so izkoristile gostje in znova povedle s tremi goli prednosti (6:9). A Krimovke so se na krilih kar nekaj domačih navijačev ob koncu 22. minute ponovno približale le še na zadetek zaostanka (9:10). Rokometašicam Krima pa kljub izjemni borbi v drugi polovici prvega polčasa ni uspelo izenačiti rezultata. A na odmor so odšle z zaostankom, ki jih je še vedno ohranjal med živim. Po prvih 30. minutah so za igralkami Győra zaostajale le za gol (12:13) in tako je bilo na tekmi odprto še čisto vse.

Krimovke pa so medlo vstopile tudi v drugi polčas. To so seveda v svoj prid hitro izkoristile Madžarke in ušle na štiri gole prednosti (13:17). Tigrice so nato vendarle ujele pravi ritem, a priključka jim ni uspelo ujeti. Igralke Krima so vse skozi lovile priključek. Kar nekajkrat so imele priložnost zaostanek znižati na le dva zadetka, a so bile v zaključkih napadov preveč nezbrane ter storile nemalo tehničnih napak. V zadnjih 15. minut obračuna so tako vstopile z zaostankom treh golov (21:24). A Krimovkam, ki jim borbe in želje ne gre očitati v nadaljevanju ni steklo. Na začetku 51. minute so si Madžarke priigrale pete golov prednosti (23:28). Tako je moral znova z minuto odmora odreagirati Uroš Bregar. Takoj po minuti odmora se je zdelo, da bi se Krimovke pri rezultatu (25:28) lahko približale le še na dva gola pa jim to žal ni uspelo. Preglavice jim je povzročala tudi vratarka Győra, Amandine Leynaud, ena izmed najboljših vratar na svetu. Na koncu so Madžarke slavile z rezultatom 26:31.

KRIM MERCATOR : GYŐR  26:31 (12:13)
Sercien Ogulin 5, Pineau in Cvijić po 4; Ryu 7 in Kristiansen po 7

FOTO: RK Krim Mercator

Komentarji