Favorizirani Celjani v drugem polčasu odpravili Šmartno

Novopečeni prvoligaši iz Šmartnega so nocoj ob 19. uri gostili RK Celje Pivovarna Laško. Večkratni slovenski državni prvaki so v preteklem krogu uspešno štartali v prvenstvo in ugnali Mariborčane medtem, ko so rokometaši Šmartnega na svojem ognjenem krstu v prvi ligi izgubili proti Ribnici. Nocojšnji obračun se je pričakovano odvil v korist gostov iz Celja, ki so dosegli zmago s 27-39. 


Celjani so prišli do zgodnjega vodstva z 0-2, a so gostitelji odgovorili s serijo 3-0, pri čemer so gole dosegli Jaka Avsec, Andraž Justin in Nejc Škrabanja. Na nasprotni strani je poskus Tilna Kodrina ubranil Midhad Muratovič, Šmartno pa je s dvema goloma Janeza Gruma povedlo že s 5-2. Domači rokometaši so tako nekaj časa držali prednost treh zadetkov, a kmalu so se prebudili tudi Celjani. Z nekaj zaporednimi uspešnimi akcijami so v 10. minuti izid poravnali na 7-7. Šmartno je nato znova ušlo na +2, v 24. in 25. minuti pa je Celje znova izenačilo in z zadetkom Vida Poteka tudi povedlo (14-15). Kljub temu se v prvem polčasu favorizirani gostje niso odlepili in na odmor sta ekipi odšli ob izenačenem izidu (18-18).

V drugem polčasu so rokometaši Celja pokazali povsem drugačen obraz. V prvih desetih minutah so s hitro serijo prišli do vodstva s štirimi goli prednosti (20-24). Še bolje so igrali v drugem desetminutnem obdobju polčasa, ko so se med strelce zaporedoma vpisali Ante Ivanković, Tilen Strmljan in  Miljan Vujović. Prednost gostov je tako narasla na 21-28. Rokometaši Šmartnega se pri takšnem zaostanku več niso mogli vrniti v igro in Celjani so tako tekmo mirno pripeljali do zaključka.

Prva strelca srečanja sta bila Ivanković in Kodrin s sedmimi zadetki, Grum jih je za domače zabil 6.

Foto: Blaž Bratkovič/RK Šmartno

Komentarji