Trebanjci do novega para točk v Dobovi

Danes sta se v Dobovi v 2. krogu lige NLB pomerila domača RK Dobova in gostje iz RK Trima iz Trebnjega. Favorizirani gostje so na koncu prišli do zmage s 35-29 in po dveh krogih ostajajo neporaženi. Dobova ostaja pri dveh točkah iz prvega kroga.


Trebanjci so že v uvodnih minutah prevzeli pobudo in pokazali izjemno trdno obrambo. Na drugi strani so uspeli zadevati in v 7. minuti povedli z 4-0 po zadetku Filipa Glavaša. Nato so se zbrali tudi domačini in z tremi hitrimi zadetki v 13. minuti znižali rezultat na 5-3. Pri gostih je bil izjemno razpoložen za igro Marko Kotar, ki je dosegel 3 od 7 zadetkov Trebnja. V 24. minuti so gostje prek Staša Jovičića povedli že s 13-8. Prvi polčas se je po zadetku Andraža Dragana končal s 15-12 v korist gostov.

Drugi del so bolje začeli domačini, nekaj lepih obramb pa je prikazal tudi domači vratar Alen Husejnović. Trebanjci so nato spet prestavili v višjo prestavo in prišli do vodstva z rezultatom 22-17. Dva hitra zadetka je nato dosegel igralec prvega kroga Rudolf Zvonimir Šafranko, ki je že v prvem delu dosegel nekaj lepih zadetkov, na koncu pa jih je zbral 11. Toda Trebanjcev to ni zmedlo in v 51 minuti so vodili že z 29-22 in zdelo se je, da za domačine ni več možnosti za točke. Domačinom je do konca tekme uspelo rezultat le omiliti, končni rezultat pa je bil 35-29.

RK DOBOVA : RK TRIMO TREBNJE 35:29(15:12) Šafranko 11, Rantah 5; Glavaš 8

FOTO: RK Trimo Trebnje

Komentarji