Škofjeločani ugnali državne prvake

Rokometaši Urbanscape Loke so na domačem terenu presenetili RK Gorenje Velenje in slavili z 28-26. Škofja Loka je tako prišla še do druge letošnje zmage, aktualni državni prvaki pa so po uvodnem porazu s Trimom izgubili še drugič. 


Tekma je v uvodnih minutah potekala izenačeno. Ekipi sta bili do izida 4-4 povsem skupaj, nato pa so Darko Cingesar, Urban Pipp in Matevž Jesenko domače popeljali do vodstva s 7-4. Prednost so zadržali do 20. minute, ko je David Miklavčič uspel izenačiti na 8-8. Škofjeločani so do polčasa ponovno nekoliko obnovili svojo prednost in na polčas odšli z vodstvo 14-12.

V drugem polčasu so gostje iz Velenja kar nekaj časa neuspešno lovili Škofjeločane. V 43. minuti je Darko Cingesar zadel za 20-17, vodstvo domačih pa se je od tega trenutka dalje vrtelo nekje okoli treh ali štirih zadetkov prednosti. V 57. in 58. minuti sta Urban in Matic Pipp dosegla dva zadetka in Škofjo Loko povedla do prednosti z 28-24 in Gorenje se več ni bilo sposobno vrniti v igro. Matic Verdinek je v zaključku sicer dosegel dva zaporedna gola, a to je bilo premalo, da bi gostje ogrozili zmago Loke.

Prvi strelec Gorenja je bil Verdinek, ki je dosegel kar 14 golov, Cingesar jih je za Škofjeločane zabil 8.

Foto: RD Urbanscape Loka

Komentarji