Slovan do zmage na težkem gostovanju v Ormožu

Na težko gostovanje v dvorano Hardek v Ormožu se je odpravila ekipa RD LL Grosist Slovan. Vse ekipe v Ligi NLB se zavedajo, da so gostovanja v Hardeku vse prej kot enostavna. Redko kateri ekipi uspe iz Ormoža odnesti cel komplet točk. A rokometaši Slovana so bili po zmagovitem uvodu v novo sezono odločni, da nov par točk odnesejo tudi iz težka gostovanja.


In po prvih minutah je bilo jasno, da bomo bili priča izjemno izenačeni tekmi. Prvih 10. minuti smo namreč spremljali igro gol za gol. V 15. minuti pa so gostje po novem zadetku prvič na tekmi povedli z tremi zadetki prednosti (5:8).  S tem so domačega stratega Saša Prapotnika prisilili v minuto odmora. In to je gostiteljem pomagalo, saj so v 18. minuti rezultat izenačili na 8:8. A kot, da bi Ljubljančane to le še dodatno podžgalo. Po delnem izidu 1:5, so povedli s štirimi goli prednosti (9:13). A pri tem se gostje niso ustavili in do konca polčasa prednost še povišali. Na odmor so tako odšli s prednostjo šestih golov (10:16).

Tudi začetek drugega polčasa je minil v izenačenem ritmu. Nato pa so tempo dvignili domači in do 42. minute zaostanek znižale na tri gole (16:19). Sledile pa so kar tri dvominutne kazni domačih, v slabi minuti. Gostje tega niso izkoristili kot bi lahko, saj so v tem obdobju dosegli le en gol. Nato pa se je začel lov Ormožanov na izenačenje. V 54. minuti so se po zadetku Davida Bogadija približali le še na dva gola zaostanka (21:23). Več od tega pa jim ni uspelo. Igralci Slovana so zdržali do konca srečanja in se na koncu veselili zmage z rezultatom 24:27.

Pri domačih so bili s po 4 goli najučinkovitejši Martin Hebar, Teo Šulek in Tilen Kosi, pri gostih je z 8 zadetki izstopal Aleksa Tufgedžić, blestel pa je tudi Tilen Grudnik z 11 obrambami.

JERUZALEM ORMOŽ : LL GROSIST SLOVAN  24:27 (10:16)
Hebar, Šulek in Kosi po 4; Tufegdžić 8, Gabrieri 6

FOTO: RK Jeruzalem Ormož

Komentarji