Uroš Bregar: “Dekleta so si želela pokazati svoj maksimum”

Krimovkam se žal tudi na drugi tekmi lige prvakinj ni izšlo. Tokrat so bile v Areni Stožice od njih boljše igralke Györa. Igralke Krima so prikazale izjemno borbo, a žal storile preveč tehničnih napak. To jih je najverjetneje stalo boljšega končnega rezultata. A tekem do konca je še veliko in prostora za napredek prav tako. V nadaljevanju si preberite kaj je takoj po tekmi dejal trener Krimovk, Uroš Bregar.


Po bolečem porazu proti Savehofu v prvem krogu kjer ste bili v vodstvu praktično 45. minut, kako je bilo igralke pripraviti na nov, izjemno težak obračun?

“Moram reči, da glede na to, da vemo kaj smo naredili s Savehofom, nismo odigrali dobro. Glede na to, da smo tokrat gostili Györ, ki je trenutno najboljša ekipa v Evropi, besed o dodatni motivaciji ni bilo potrebno izgubljati. Dekleta so si želela pokazati svoj maksimum. Vidi se, da v napadu še nismo dobro uigrani. Sigurno smo v drugem polčasu prejeli preveč zadetkov in na tem moramo delati, da bomo tudi v drugem polčasu močnejši v obrambi.

Pred tekmo ste dejali, da hočete v obrambi videti pristop iz prvih 15. minut tekme proti Savehofu. V prvem polčasu vam je to uspelo v drugem malo manj. Kako ste vi videli celotno situacijo.

“Ja definitivno, ampak v drugem polčasu smo naredili tudi preveč nepotrebnih napak, s katerimi so Madžarke dosegale lahke zadetke. Predvsem takoj na začetku drugega polčasa, dve nepotrebni podaji njim v roke in zagotovo tako kvalitetna ekipa kot je Györ to hitro kaznuje. Zagotovo bomo morali delati na tem, da bomo igrali bolj stabilno, bolj natančno in pa da bomo imeli v obrambi dovolj moči tudi za drugi polčas.”

V oba polčasa ste vstopili medlo oziroma zaspano. Mislite, da je bil to ključ, ki je pripeljal do poraza?

“Ja se strinjam. Ne moremo si privoščiti slabih prvih 10. minut. Definitivno je Györ takrat visoko povedel, mi pa smo se potem vračali, ampak se strinjam. Ne da sta bila oba slaba začetka ključ do poraza, ampak če bi hoteli tekmo dobiti si tega ne bi smeli privoščiti.”

FOTO: RK Krim Mercator

Komentarji