Krimovke klonile v domači dvorani

Pred rokometašicami Krima je bila danes tekma 6. kroga skupinskega tekmovanja v Delo EHF Ligi prvakinj. Nasproti so jim stal švedski Sävehofu, proti kateremu bi si lahko Tigrice z zmago priborile odličen izkupiček za nadaljnje tekmovanje. Tekma na Kodeljevem ni odločilna v lovu za napredovanje, z zmago pa si lahko priborijo dodatni točki, saj se le-te prenašajo v nadaljnje tekmovanje.


Začetek tekme na Kodeljevem je bil izenačen, v 5. minuti pa so z dvema goloma povedle Krimovke. Sledil je padec domačink, ki so ga gostujoče rokometašice znale izkoristiti in v 11. minuti rezultat obrnile na 4 : 6. Švedinje so narekovale tempo igre naslednjih nekaj minut, Krimovke pa so jih resneje ogrozile v 17. minuti, ko so se približale na gol zaostanka (7 : 8). V drugi polovici prvega dela smo videli vnovičen padec domačink, ki so v 23 minuti zaostajale že z 8 : 12. Do konca polčasa so prednost uspele zmanjšati na 12 : 14.

V drugem polčasu smo lahko videli podobno sliko kot v prvem. Domačinke so povsem popustile in Švedinje so postajale vedno bolj nepremagljive. Prednost gostujočih rokometašic je 39. minuti znašala že kar 6 zadetkov (13 : 19). Varovanke trenerja Uroša Bregarja so se proti koncu tekme uspele približati, a je bila prednost Švedinj previsoka.

6. KOLO SKUPINSKEGA DELA DELO EHF LIGE PRVAKINJ
nedelja, 17. november 2019, ob 17.00, Kodeljevo
RK KRIM MERCATOR : IK SÄVEHOF (Švedska) 26 : 28 (12 : 14)

Komentarji