Dobova do pomembnih dveh točk

Danes sta bili na sporedu še zadnji dve tekmi 10. kroga lige NLB. Dobova je pred domačimi navijači gostila ekipo Maribora. Dobova, ki je fantastično začela letošnjo sezono bi z zmago ostala pri vrhu lestvice. Mariborčani, ki so slabo začeli letošnjo sezono pa se pobirajo in nujno potrebujejo točke, saj se že oblikujejo ekipe, ki bodo na koncu v borbi za prvaka ter obstanek. Vijoličasti pa so imeli pred tekmo še dodatne skrbi, saj so današnjo tekmo odigrali brez Nikole Špelića.


ODLIČEN ZAČETEK DOBOVE

Začetek tekme je potekal po željah domačinov. S kompaktno igro v obrambi so Mariborčane prisilili v kar nekaj storjenih napak kar so z hitrimi zadetki izkoristili in si že v 10. minuti priigrali pet golov prednosti (6:1). Poleg dobre postavitve v obrambi je svoje dodal tudi vratar Dobove Tilen Leben. Zaradi tega je moral hitro reagirati gostujoči strateg Davor Rokavec s svojo prvo minuto odmora. Čeprav so gostje po minuti odmora prišli na tri gole zaostanka (6:3) pa so hitro stvari nazaj na svoje mesto postavili gostitelji in s tremi zaporednimi zadetki prišli do šestih golov prednosti (9:3). Mariborčani se lahko za tak zaostanek zahvalijo tudi svojemu vratarju Marku Ferjanu, ki je z nekaj imenitnimi obrambami skrbel, da se Dobova ni še bolj odlepila. V drugi polovici prvega dela igra pa so se gostje vendarle zbrali. V 24. minuti so namreč prednost Dobovčanov stopili “le” še na tri zadetke zaostanka (11:8) in se s tem vrnili v igro. Vijoličasti so imeli priložnost, da bi v zaključku polčasa prišli le na gol zaostanka, a je zadetek Adrianu Miličeviću preprečil danes izjemni Tilen Leben. Domačini so tako na polčas odšli s prednostjo dveh zadetkov (13:11).

MARIBORČANOM DO PREOBRATA ZMANJKALO MALO ŠPORTNE SREČE

V samem začetku drugega polčasa so Mariborčani še držali korak z gostitelji nato pa so spet sledile črne minute. Tako so si igralci Dobove ponovno priigrali kar šest golov prednosti (18:12). Mariborčani pa so se še enkrat več vrnili v igro. Z delnim izidom 2:6 prišli na dva zadetka zaostanka (20:18).  Domačini so imeli težave v napadu, saj kar 5. minut niso uspeli doseči gola. Strelski post je prekinil z zadetkom iz šestih metrov prekinil Luka Florjančič. Dobovčani pa si neke večje prednosti v nadaljevanju niso več uspeli priigrati oziroma so Mariborčani držali korak s tekmeci. Gostje so se v 54. minuti tekme približali na le zadetek zaostanka in takoj v naslednjem napadu rezultat tudi izenačili na 23:23. Do tega jim je izdatno pomagal tudi vratar Mark Ferjan, ki je z nekaj izjemnimi obrambami držal ekipo v koraku s tekmeci. V pravi infarktni končnici tekme, ko so imeli gostje napad za izenačenje, a so domačini že na svoji polovici napravili prekršek nato pa ovirali izvajanje prekrška, za kar so vijoličasti zahtevali strel s sedmih metrov, a ga niso dobili. Tako so Dobovčani slavili z rezultatom 25:24 in tako prišli do sedme zmage v prvenstvu. Pri domačinih je bil z 8 goli najučinkovitejši prvi strelec prvenstva Marko Sintič, pri Mariborčanih pa je bil z 5 zadetki najbolj razpoložen Iulian Ernest Jerebie. Blestela pa sta tudi oba vratarja: Tilen Leben (11) in Mark Ferjan (14) obramb.

Dobova bo naslednjo tekmo odigrala že čez tri dni, ko odhajajo na gostovanje k aktualnim podprvakom ekipi  Gorenje Velenje. Mariborčani pa bodo v prihodnje krogu pred domačimi gledalci gostili ekip  Škofje Loke, še pred tem pa jih čakajo obračuni v pokalu EHF proti Madeiri.

DOBOVA : MARIBOR BRANIK 25:24 (13:11)
Sintič 8, Markušič 6; Jerebie 5

Razvrstitve pripravlja Sofascore LiveScore


Foto: RK Maribor Branik

Komentarji