Celjani suvereni tudi v Slovenj Gradcu

Svojo tekmo sta danes odigrala tudi Slovenj Gradec in Celje. Slovenjgradčani imajo po zmagi na zadnji tekmi v Kopru ogromno motivacijo, da dosežejo prvo zmago tudi pred domačimi navijači. Celjani pa po zgodovinski zmagi v Zagrebu, ki jim je na široko odprla vrata proti izločilnim bojem lige prvakov motivacije zagotovo ne manjka.


V uvodnih minutah so domačini še držali priključek nato pa so Celjani začeli igrati svojo tekmo. V 4. minuti je bil izid nazadnje izenačen pri rezultatu 2:2. Od tu naprej pa so gostje najprej s štirimi hitrimi zadetki in štirimi obrambami vratarja Miljana Vujovića naredili razliko štirih zadetkov (3:7). S tem so domačega trenerja Sebastjana Soviča prisilili v minuto odmora. Po minuti odmora so gostitelji prišli le na zadetek zaostanka (7:8). Nato pa so zopet prišle celjske minute, ko so zopet prešli v vodstvo s štirimi goli (8:12). Rokometaši Slovenj Gradca so do konca polčasa dosegli le še en gol, Celjani pa so še s štirimi goli na polčas odšli s prednostjo sedmih zadetkov (9:16).

Sam uvod v drugi polčas je postregel z izenačenim srečanjem, nato pa so Celjani prestavili prestavo višje. V nekaj napadih so svojo prednost iz šestih golov povišali na enajst zadetkov prednosti (12:23). Tako lahko rečemo, da so gostje zmagovalca določili že pred samim koncem. Domačini pravega recepta, da bi zaostanek zmanjšali niso našli. Prednost je bila vse skozi med devetimi in desetimi zadetki. Zagotovo je v celjski ekipi blestel tudi vratar Vujović, ki je do konca tekme zbral neverjetnih 17 obramb. Rokometaši Celja so tako tekmo rutinirano pripeljali do konca in slavili z trinajstimi goli razlike (18:31). Pri domačinih je bil s 3 goli najučinkovitejši Aleksandar Glendža, pri gostih pa je 6 zadetkov dosegel Kristjan Horžen.

SLOVENJ GRADEC 2011 : CELJE PIVOVARNA LAŠKO 18:31 (9:16)
Glendža 3, Lampret, Pajt, Bulovič, Cvetko in Štrumpfl po 2; Horžen 6, Kodrin, Novak in Rakita po 4

Razvrstitve pripravlja Sofascore LiveScore

Foto: RK Celje Pivovarna Laško

Komentarji