Najboljši igralec 10. kroga lige NLB

Prvo tekmo desetega kroga lige NLB sta tokrat otvorila Izola in Velenje. Velenjčani so na gostovanju na Primorskem zanesljivo slavili in ostajajo na petem mestu lestvice. Trimo Trebnje je na domačih tleh prišel do izjemno pomembne tekme proti Kopru, s katero je potrdil dobro formo pred pomembnim gostovanjem v Celju. Ribnica je s težavo ugnala Ormož, Loka je na domačih tleh klonila proti Krki, Dobova je v napeti končnici uspela premagati Mariborčane, Slovenj Gradec pa je na domačem terenu nemočno izgubil proti Celju.


Sredina tekma v Izoli je bila brez pravega naboja, saj so Velenjčani že v prvem polčasu vodili z visoko prednostjo. Izola je sicer nujno potrebovala točke, a bo novo priložnost iskala na primorskem derbiju s Koprom. Najboljši strelec tekme je bil s sedmimi goli Matic Verdinek.

Trimo je na izjemno pomembni tekmi na domačih tleh uspel ugnati neugodne Koprčane. V polni dvorani so Trebanjci prišli do zmage za potrditev tretjega mesta na lestvici. Izjemno dobro predstavo je prikazal igralec domačih Dino Hamidović, ki je mrežo Primorcev zatresel 11-krat.

Ekipa Ribnice je v 10. krogu gostila Ormožane, ki so se izkazali za izjemno neugodnega nasprotnika. Ribnica je v prvem polčasu prikazala slabo igro, v drugem delu pa so domačini zaigrali veliko bolje in na koncu uspeli iztržiti dve točki. Igralec tekme je David Kovačič.

Krka je na težkem gostovanju v Škofji Loki uspela priti do polnega izkupička. Gostje so tempo narekovali večji del igre in z zmago skočili na šesto mesto lige NLB. Za najboljšega igralca tekme je bil izbran Tilen Kukman iz vrst MRK Krke.

Celjski rokometaši so po uspešnem nastopanju v Ligi prvakov misli usmerili v državno prvenstvo, kjer so z odliko opravili s Slovenj Gradcem. Korošci so bili brez možnosti za presenečenje na domačih tleh, Celjani pa so tako uspeli zadržati niz neporaženosti v domačem prvenstvu. V vratih Celja je blestel Miljan Vujović, ki je zbral 19 obramb.

Dobova nadaljuje z odličnimi predstavami v domačem prvenstvu. Tokrat so na domačih tleh ugnali Mariborčane. Dobovčani so v prvem polčasu zaneslljivo vodili v drugem delu pa nekoliko popustili, a na koncu uspeli priti do tretje zaporedne zmage v prvenstvu. V ekipi Dobove se je znova izkazal vratar Tilen Leben, ki je tekmo končal pri 8 obrambah.

Komentarji