Brežice kljub porazu mesto višje

Na prvi tekmi 8. kroga 1. B DRL smo v petek spremljali srečanje med prvouvrščenim Slovanom in zadnjeuvrščenimi Brežicami. Dvoma o favoritu ni bilo in igralci iz Kodeljevega so brez težav prišli do novega para točk. Končni rezultat je bil 26:21.


Slovan sicer tekme ni začel po pričakovanjih. Prvi zadetek so igralci v rdeči športni opremi dosegli šele v 5. minuti pri vodstvu Brežic z 0:2. Prednost gostov pa ni trajala dolgo, saj so že v 8. minuti Slovanovci izenačili in nato hitro postavili stvari na svoje mesto. V 23. minuti so po Golu Roberta Sankovića, ki je bil z 10 zadetki najboljši strelec tekme, domači povedli z 12:7. To prednost so ljubljanski rokometaši zadržali do konca polčasa (14:9). 

Tako kot prvi polčas so tudi drugega bolje začeli Brežičani, ki so se Slovanu približali na zgolj 2 zadetka zaostanka (16:14), a so nato domačini zopet zaigrali, tako kot znajo, in iz minute v minuto višali prednost. Na koncu se je semafor ustavil pri +5 (26:21). 

Slovan na lestvici tako ostaja prvi in je še brez oddane točke, Brežice pa so kljub porazu skočile iz zadnjega na predzadnje mesto, saj imajo boljšo razliko v zadetkih od Škofljice, ki je v tem krogu izgubila proti Ljubljani za 9 zadetkov.

V naslednjem krogu se bo Slovan Slovan v gosteh pomeril proti Krškem, Brežice pa prav tako čaka gostovanje, odpravljajo se v Dol pri Hrastniku.

LESTVICA

1 RD LL Grosist Slovan 16
2 RK SVIŠ Ivančna Gorica 13
3 RK Dol TKI Hrastnik 11*
4 MRK Ljubljana 10
5 RK Krško 9
6 ŠD Mokerc KIG 8
7 RD Herz Šmartno 8
8 RK Črnomelj 7
9 RK Drava Ptuj 6
10 RD Rudar 6
11 RK Grosuplje 6*
12 RK Radeče Papir Nova 4
13 RK Brežice 3
14 ŠRD Škofljica Pekarna Pečjak 3

*tekma manj

FOTO: RD LL GROSIST SLOVAN

Komentarji