Krimovke na popravni izpit

Rokometašice Krima Mercatorja to soboto, ob 19. uri, na Kodeljevem začenjajo povratne boje med elitno evropsko klubsko dvanajsterico. Proti aktualnim romunskim prvakinjam, rokometašicam Valcee, si Krimovke predvsem želijo popraviti vtis s prve tekme.


Pred zadnjimi tremi tekmami so Tigrice še vedno v vseh izračunih, ki vodijo v četrtfinale Delo EHF Lige prvakinj. Prav zmaga proti Valcei, ki je na papirju vendarle močnejši nasprotnik, lahko Krimovke povzpne ob bok romunskim prvakinjam, ki tudi v tej sezoni Bukarešti v domačemu prvenstvu dihajo za ovratnik.

Po težkem porazu na uvodnem dvoboju (16:31) so ljubljanske rokometašice v nadaljevanju glavnega dela pokazale popolnoma drugačen obraz, a tako željenega skalpa ni bilo ne proti Brestu (25:29), ne proti Budućnosti (28:30). Valcea je na četrto mesto skočila po zmagi proti Sävehofu (23:17), pričakovano pa je bil nato premočan Györi (20:29).

V ljubljanskem taboru so v aktualni sezoni veliko nalog prevzele mlajše rokometašice, ki so ponujeno priložnost odlično izkoristile. Komaj polnoletna Valentina Klemenčič je Budućnosti nasula šest zadetkov, obramba Maje Vojnovič je pristala med najlepšimi, Ema Abina pa je dosegla svoj krstni evropski zadetek. Nina Žabjek in Hana Vučko sta v drugi sezoni v prvi ekipi že postali stalni članici med nosilkami igre.

4. KOLO GLAVNEGA DELA DELO EHF LIGE PRVAKINJ, SKUPINA II
sobota, 22. februar 2020

ob 19.00, Dvorana Kodeljevo
RK KRIM MERCATOR : SCM RAMNICU VALCEA (Romunija)

ob 13.30
IK Sävehof : Budućnost

nedelja, 23. februar, ob 19.00
Brest Bretagne Handball : Györi Audi ETO KC

FOTO: RK KRIM MERCATOR

Komentarji