Krimovke na Švedskem do prve evropske zmage v letošnji sezoni

Rokometašice Krima Mercatorja so danes, v okviru EHF Lige prvakov, gostovale pri švedskem Sävehofu. Krimovke so iskale svojo prvo evropsko zmago v tej sezoni, potem ko so bile v prvem krogu poražen proti češkemu Baniku. V tekmi v kateri so Slovenke vodile od začetka do konca, so prišle do zanesljive zmage z 21-25.


Švedinje so v Ljubljano prav tako prispele s popotnico poraza v prvem krogu. Pričakovano so visoko izgubile proti madžarskemu Györiju (23-35), zato so svoje možnosti iskale pri Krimovkam, s katerimi so bile v preteklosti polovično uspešne. Oktobra 2016 so rokometašice Sävehofa namreč gostovale v Ljubljani in bile poražene, zgolj teden dni kasneje pa so se Ljubljančankam na domačem terenu že maščevale za poraz. Obe srečanji sta bili precej izenačeni.

“Vemo, da je skandinavski rokomet privlačen, hiter. Analizirale smo nasprotnice, držati se moramo dogovora in zaustaviti njihove ključne igralke. Ključna bo obramba in če bomo uspešne v napadu, lahko ciljamo na zmago tudi v gosteh,” je za spletno stran Krima pred odhodom na gostovanje zaupala kapetanka Polona Barič.

V prvem polčasu so se Krimovke uspešno držale načrta, saj so domačinke zadele vsega 10 golov. Slovenke so prevzele vodstvo, ki ga do konca polčasa niso več izpustile, rokometašice Sävehofa pa so večino polčasa zaostajale za tri gole. Razpoloženi sta bili predvsem Alja Varagić in Nina Zulić s po štirimi goli, še dva je dodala Ana Kojić.

Podoben ritem igre se je nadaljeval tudi v drugem polčasu, Krimovke so še naprej narekovale ritem. Prebudila se je tudi Polona Barič, ki je zadela štirikrat iz sedmih poskusov, tri zadetke je v tem delu igre dodala tudi Marianna Rebicova. Krimovke so ušle že na pet točk razlike in ta razlika je bila za gostiteljice preveč. Pomagala jim ni niti razpoložena trojica Lundback, Forsberg in Astrom, ki je skupaj dosegla več got polovico zadetkov za Sävehof.

Krimovke se tako s severa Evrope vračajo z zmago, kakšno pa bo stanje v njihovi skupini po drugem krogu, pa bo jasno bo obračunu med Győr  in Mostom.

IK Sävehofu : RK Krim Mercator 15:21 (10:13)
Lundback 4, Forsberg 4, Astrom 4; Zulić 6, Varagić 4, Klemenčič 4, Barič 4

Foto: FB RK Krim Mercator

Komentarji