Ribnica zaključuje evropsko pot

Po remiju na prvi tekmi 2. kroga kvalifikacij pokala EHF so rokometaši Ribnice danes odigrali povratni obračun proti SKA Minsku. Ribničani so na prvi tekmi večino tekme vodili, a so rokometaši Minska vrnili in na koncu izenačili izid. Na današnjem dvoboju v Minsku smo lahko videli povsem izenačen prvi polčas, v drugem delu pa so Ribničani popustili in končali z evropskimi nastopi v leoštnji sezoni.


 Drugo tekmo so znova dobro začeli Ribničani, ki so takoj na začetku povedli. V 10. minuti srečanja so gostje vodili že z 2 : 5 a so se rokometaši Minska kmalu vrnili in v 16. minuti izenačili na 7 : 7. Do konca polčasa smo lahko videli izenačeno igro gol za gol. O izenačenosti ekip v prvem polčasu priča tudi rezultat 13 : 13.

V drugi polčas so bolje vstopili domačini, ki so hitro povedli s 16 : 14. Ribničani so v začetku drugega polčasa lovili Beloruse, v 40. minuti pa so že zaostajali za tri gole in sledila je minuta odmora na zahtevo trenerja Damjana Škaperja. Tudi minutni odmor rokometašem Ribnice ni koristil, saj so v 46. minuti zaostajali že za pet golov. Vedno bolj se je zdelo, da bodo Ribničani popustili in v drugem krogu končali letošnjo evropsko pot. Gostje so sicer do konca srečanja poizkušali priti do preobrata, a  je bila razlika previsoka.

Belorusi so tekmo zasluženo dobili (28 : 23), Ribničani pa tako zaključujejo z nastopi v Evropi in se bodo odslej osredotočili na domači pokal in prvenstvo.

POVRATNA TEKMA 2. KROGA KVALIFIKACIJ POKALA EHF

Minsk (Belorusija), dvorana Sport Palace Oruchye, nedelja, 13.10.
SKA MINSK – RD RIKO RIBNICA 28 : 23 (13 : 13)

FOTO: RD Riko Ribnica

Komentarji