Celjani v prvem polčasu nudili dostojen odpor favoriziranemu PSG-ju

RK Celje Pivovarna Laško je na gostovanju pr PSG-ju pričakovano doživelo še četrti poraz v Evropi (27-18).


Kot smo na našem portalu že napovedali je bil, vsaj na papirju, PSG nesporni favorit pred tekmo v Parizu. Na dosedanjih treh evropskih tekmah so zvezdniki kot so Karabatić, Hansen in Remili vpisali prav toliko zmag. Na drugi strani Celje sicer ima zvezdniško zgodovino, vendar so bili, na pram Francozom seveda veliki “outsiderji”.

Celjanom je veter v jadra dajala predvsem zmaga v domačem prvenstvu proti Velenju, upali pa so tudi, da bodo znali izkoristiti odsotnost Sagosena in Hansena.

V prvem polčasu so se Celjani dobro upirali favoriziranim gostiteljem, čeprav tekme niso odprli dobro. PSG je namreč zelo hitro povedel že z 8-2 in kazalo je, da bodo Parižani že zelo zgodaj opravili s Celjani. Na srečo so se Slovenci pobrali in se z delnim izidom 0-5 približali na 8-7.

Celjanov nista zmedli niti po dve izključitvi na njihovi strani, saj so uspeli doseči celo dva zadetka z igralcem manj. V prvih tridesetih minutah je bil še najbolj razpoložen Patrik Leban s tremi zadetki, pri PSG-ju pa je bil s štirimi goli, prvi strelec polčasa Nedim Remili. Na odmor so torej rokometaši PSG-ja odšli z mininalno prednostjo 13-11.

PSG postopno v višjo predstavo

V drugem polčasu so Parižani postopno prestavili v višjo predstavo. Zadetke so dosegali Remili, Abalo, Syprzak in oba brata Karabatić. Postopoma so ušli na pet in celo sedem golov razlike.

Pri Celjanih se je razigral Jan Grebenc s štirimi goli, vendar vse skupaj ni bilo dovolj, da bi Slovenci na kakeršnekoli način ogrozili zvezdniške nasprotnike. Končni rezultat je znašal 27-18 v korist Francozov.

Celjani tako ostajajo brez zmage v skupini, enako velja za Elverum in PPD Zagreb.

Foto: RK Celje Pivovarna Laško

Komentarji