Velenje zanesljivo v 3. krog kvalifikacij pokala EHF

Rokometaše Gorenja iz Velenja je nocoj v Rdeči dvorani čakal povratni obračun z ekipo Metaloplastike, s katero so se na prvi tekmi drugega kroga Pokala EHF pomerili minulo nedeljo. Na povratnem obračunu so Velenjčani imeli lepo prednost s prve tekme, kjer so ekipo iz Srbije premagali z 32:24. Na današnji tekmi v Velenju so se gostje predstavili v boljši luči, a vseeno niso uspeli pripraviti presenečenja.


Povratni obračun v Rdeči dvorani sta obe ekipi začeli suvereno. Gostje, ki so nujno potrebovali visoko zmago v Velenju, so na začetku tekme povsem parirali domačinom. V 17. minuti je sledil manjši padec gostov, kar so Velenjčani znali izkoristiti in prvič povedli s tremi goli prednosti (11 : 8). Domači rokometaši so v 21. minuti vodili že s 13 : 9 a so se gostje v zadnjih petih minutah pobrali in celo povedli (14 : 15). Metaloplastika je svojo minimalno prednost uspela zadržati do konca prvega polčasa, ki se je končal pri rezultatu (15 : 16).

Gostje so drugi polčas otvorili z golom Matičića in prvič na tekmi povedli z dvema goloma prednosti, a so se Velenjčani kmalu vrnili. V 37. minuti so varovanci Zorana Jovičića z golom Okleščena znova povedli (21 : 20). V naslednjih minutah je sledila podobna igra kot v prvem polčasu, Velenje je pa je v 40. minuti uspelo priti do večje prednosti (25 : 22). Domačini so do konca srečanja svojo prednost zadržali in zasluženo zmagali z 32 : 29

Velenjčani so po skupnem rezultatu obeh tekem tako uvrščeni v naslednji krog pokala EHF.

POKAL EHF, 2. KROG KVALIFIKACIJ

2. tekma, 13. oktober, 19.00 (Velenje, Rdeča dvorana):
GORENJE VELENJE : METALOPLASTIKA 32 : 29 (15 : 16)

 

Foto: Jurij Vodušek/RK Gorenje Velenje

Komentarji