Krimovke pričele pohod v domačem prvenstvu

Včeraj se je s tekmo med RK Krim Mercator in ŽRK Zagorje pričela nova sezona 1. ženske rokometne lige. Na uvodnem obračunu so se zmage veselile rokometašice Krima Mercatorja, ki so s 40:18 porazile Zagorje. Krimovke so tako pričele pohod proti novemu naslovu državnih prvakinj in še zmeraj držijo niz neporaženosti.


Zasedba Krima Mercatorja je na prvem obračunu sezone zabeležila prepričljivo zmago. Gostujoča ekipa Zagorja se je v uvodnih minutah tekme sicer dobro upirala gostiteljicam in v deseti minuti dvoboja vodila s 4:3. To je bilo, kot se je izkazalo kasneje, zadnje vodstvo Zagorjank. Ljubljančanke so stopile na plin in si do odmora med polčasoma pripravile prednost osmih zadetkov (17:9). V prvih minutah nadaljevanja so svoje vodstvo še dodatno povišale in se rezultatsko povsem oddaljile od rokometašic Zagorja. Ob zadnjem zvoku sirene v mali stoženski dvorani je izid znašal 40:18 v korist izbrank Uroša Bregarja.

Dobro strelsko predstavo je uprizorila slovenska reprezentantka Tija Gomilar Zicerko, ki je na svojem računu zbral 11 zadetkov. S po petimi zadetki sta ji sledili ljubljanska novinka Paula Posavec ter francoska reprezentantka in nosilka zlate kolajne z zadnjih olimpijskih iger Oceane Sercien Ugolin. Na drugi strani je Jelena Gavrilović obračun zaključila pri šestih zadetkih.

Zagorje se bo na gostovanje odpravilo tudi v drugem krogu, svoji prvi točki bo prihodnjo soboto iskalo proti Velenju. Krim se bo na svojem drugem prvenstvenem obračunu pomeril z novomeško Krko, še prej pa ga to nedeljo pri švedskem Sävehofu čaka tudi začetek nastopov v elitni Ligi prvakinj.

1. ŽENSKA ROKOMETNA LIGA, MODRA SKUPINA, 1. KROG

Ponedeljek, 6. septembra:
RK KRIM MERCATOR LJUBLJANA : RŽK ZAGORJE 40:18 (17:9)
Gomilar Zickero 20 (2), Posavec in Sarcien-Ugolin po 10 ; Gavrilovič 10 (2), Žerko in Nikolič 8.

V novi sezoni bo državno prvenstvo za članice potekalo v enotni ligi, ki bo razdeljena v modro in zeleno skupino. Prvo bo sestavljalo 10 ekip, slednjo pa šest. Po koncu dvokrožnega sistema v obeh skupinah bo imela najboljša ekipa med zelenimi možnost, da se skozi posebne kvalifikacije proti zadnjeuvrščeni ekipi modre skupine uvrsti v končnico bojev za naslov prvaka. Preostale tekme uvodnega kroga v modri skupini sledijo v soboto, medtem ko bo zelena s tekmovanjem začela prihodnji konec tedna. 

FOTO: RK Krim Mercator

Komentarji