Krimovke se poslavljajo od Lige prvakinj

V romunski prestolnici so Krimovke na povratni tekmi osmine finala Lige prvakinj branile prednost petih golov. Ob bučni podpori so rokometašice Rapida vodile skozi celotno tekmo, na koncu pa so si priigrale dovolj visoko prednost za napredovanje med najboljših osem ekip.


CS Rapid Bucuresti : Krim Mercator Ljubljana 30:24 (12:8)
Polman 8, Grozav 6; Rosiak 7, Radičević in Dmitrieva 5

Romunke so srečanje odprle z dvema zadetkoma Estavane Polman. Začetek tekme je zaznamovalo nizko število zadetkov, po 10 minutah igre je bil rezultat namreč 2:2. Rapid se je nato pred odmorom odlepil na prednost petih zadetkov, izid polčasa pa je postavila najbolj razpoložena igralka Krima prvega dela Jovanka Radičević (12:8).

Tudi drugi polčas so domačinke odprle z dvema zadetkoma, tokrat je oba prispevala Orlane Kanor. Sredi drugega dela tekme se je razigrala Aleksandra Rosiak, ki je Ljubljančanke pripeljala do treh golov zaostanka (19:16). K temu je precej prispevala tudi vratarka Jovana Risović, ki je na koncu zbrala 11 obramb.

Ekipi sta v zadnjih 10 minut obračuna vstopili poravnani, kar se tiče skupnega rezultata obeh tekem, kar je napovedovalo izjemno dramatično končnico v boju za napredovanje. Romunke so nato prišle do visoke prednosti sedmih zadetkov (25:18). Varovankam Dragana Adžića je vse bolj tekla voda v grlo, nad vodno gladino pa jih je držala Poljakinja Rosiak.

Radičević je v zadnji minuti poskrbela, da je bil izid identičen tistemu na prvi tekmi v Stožicah. Rdeči karton je za tem prejela Nataša Ljepoja, Sorina Grozav pa je uspešno zadela iz sedmih metrov. Krimovkam je pripadel zadnji napad, ki je odločal o napredovanju, toda napaka Darie Dmitrieve je bila usodna, Rapid pa je slavil s 30:24. En sam zadetek je na koncu presodil v prid Romunk, ki so se prebile v četrtfinale.

Foto: RK Krim Mercator/Facebook

Komentarji